Tässä koottuna kasausohjeet, kokoamis vinkit ja kuvat proton kasaamisesta.

UralTone Tweed Deluxe 5E3 1.0  rakennussarja - BOM - Sarjan osalista

Tuoreimmat ladattavat layout kuvat ja osalistan löydät aina ladattavat tiedostot välilehdestä tältä sivulta.

Alkuperäinen kytkentä ja layout

5e3 deluxe schematics

  UralTone 5e3 layout

Oheinen layout on tehty meidän mielestä parhailla nyky osilla. Erona alkuperäiseen on mm hehkujen kytkennässä ja maadoituksissa. Ground switch on poistettu ja tilalla on sulake. Kotelossa lukee Stand by, mutta tällaisessa vahvistimessa stand by on aika turha, sulake sen sijaan ei ole. Sulakkeen tilalle voi toki laittaa stand by kytkimen tai jopa säädettävän jännitelähteen eli portaattoman tehonsäädön.

HUOM. Noudata layout:a ensisijaisesti. Protokuvat ovat vain apuna. Tarkista muuntajien johtojen kytkennät / värikoodit myös muuntajien laatikoista.

 

Vinkkejä kasaukseen

1. Tarkista ensin että kaikki osat löytyy

2. Asenna potikat, jakit, putkikannat, muuntajat ja muu hardware koteloon. Kiinnitä erityistä huomiota putkikantojen asennussuuntaan. Octal kannat asennetaan aina putken kannan hahlon avulla. Vrt layoutkuvaa. Etuasteputkien suunta selviää katsomalla kohtaa jossa ei ole pinniä.

3. Johdota hehkut, merkkivalo, sulakkeet, verkkokytkin ja muuntajat siltä osin kun ne eivät tule kytkentälevyyn kiinni.

4. Kolvaa kytkentälevyn hyppylangat.

5. Asettele ja kolvaa komponentit kytkentälevyyn. Laita samalla myös johdot kiinni levyyn.

6. Kiinnitä levy koteloon ruuveilla. Levyn kiinnitetään niin että M3 ruuvit kiinnitetään ensin kahdella mutterilla koteloon. Mutterit, jotka toimivat korokepaloina, tulevat kotelon sisäpuolelle. Levy tulee mutterien päälle ja levy kiinnitetään vielä kolmansilla muttereilla kiinni ruuveihin.

7. Juota levyltä tulevat johdot kotelossa kiinni oleviin komponentteihin.

8. Tarkista että kaikki on kytketty oikein. Vertaa kytkentöjä oheisiin kuviin.

Testaus Kaikki ilmoitetut jännitteet on 10% toleranssilla ts 10% heitto on hyväksyttävä.

1. Tarkista vielä kertalleen että kaikki on kytketty oikein päin. Elektrolyyttikondensaattorien napaisuus on oikea, muuntajan johdotus ja sulakkeet on oikein jne.

2. Laita virrat päälle ilman putkia. Mittaa että merkkivalolle tulee n. 6,3VAC ja tasurin 4 ja 6 pinneille tulee n. 300-350VAC.

3. Asennat putket, kiinnitä kaiutinkaappi kaiutinliitäntään ja laita virrat päälle. Mittaa uudelleen sekä anodijännite että hehkujännite. Ekan suotokonkan + ja - napojen välillä pitäisi olla n. 360VDC jännite.

4. Testaa lopuksi vahvistinta kitaran kanssa. Jos laite toimii odotetusti, onneksi olkoon, olet saanut valmiiksi aikaan yhden maailman parhaista vahvistimista! Jos toiminnassa on ongelmia, tarkista kytkentä vielä kertaalleen ja korjaa mahdolliset virheet.

Modit: 5E3 kytkentä on niin täydellinen lajissaan ettei paljon modeja tarvita. Alapäätä on monelle liikaa joten signaalitien konkkien pienennys on järkevää. 100nF:t voi vaihtaa 47nF:ksi tai pienemmiksi.

Googlella löytyy toki paljon modiehdotuksia, joista osa voi olla järkeviä ja osa taas ei...   ----PÄIVITÄMME ARTIKKELIA PIKKUHILJAA. LISÄÄ INFOA TULOSSA---