Tämä ohje koskee UralTone germanium fuzz pedaalin Tonefest messuilla rakennettavaa versiota. Tuote ei ole kirjoitushetkellä erikseen myynnissä.

Lado vastukset ja diodi levylle.
Taita osien jalat levyn takaa kuvan mukaisesti, jolloin ne pysyy kiinni juottamiseen asti.
Juota komponentit kiinni levyyn. Käytä tinaa kohtuullisesti. Juotos tehdään seuraavasti. 1. Ota juottimen kahva kätee 2. Sula pieni tippa juotostinaa juottimen kärkeen. 3. Vie kärki levylle niin, että se osuu sekä komponentin jalkaan että juotospadiin. 4. Lisää pieni määrä tinaa juotospisteeseen 5. Odota n. 1-2 sekuntia kunnes tina on kokonaan sulanut. 6. Vie juottimen kärki pois levyltä. Juotos tulisi tehdä nopeasti, jottei juottimen kärki ole suhteettoman pitkään kiinni komponentin jalassa kuumentaen tätä liikaa.
Katkaise komponentin jalat lyhyeksi sivuleikkureilla.
Ladottujen osien juotokset ovat valmiit.
Asenna trasistorit levylle. Punaisella täplällä merkattu on T1. Huomaa, ettei transistorien kotelot saa osua toisiinsa. Transistorit juotetaan hieman levystä irti ja taitetaan sivulle niin ettei ne osu toisiinsa. Transistorit ei saa jäädä kovin korkealla. Kuvassa on optimaalinen asennus.

Lado ja justa laidoissa näkevyt elektrolyyttikondensaattorit levvyn kiinni. Huomaa napaisuus! Elektrolyyttikondensaattoreissa on plus ja miinus johtimet, jotka tulee juottaa oikein päin. Miinus on merkattu valkoisella viivalla, jossa on miinus merkki / merkkejä. Tämä miinus jalka juotetaan kuvan mukaisesti levyn reunaan päin.
Juota 10nF valkoinen kondensaattori kuvan mukaisesti.
Lyhennä paristoliittimen johtoja kuvan mukaisesti.
Vie paristoklipsin johtimet levyn läpi kuvan mukaisesti.
Juota lopuksi johdot kiinni levyyn.
Jalkakytkimen kierteessä on hahlo, samoin kuin kotelon kytkimen reiässä. Asenna siis jalkakytkin niin päin levylle, että hahlo tulee kuvan mukaiseen suuntaan. Muuten kytkimen kierreosa ei mahdu kotelon reiästä läpi. Jalkakytkin pitää painaa voimalla levyyn kiinni. Varmista, että se on kunnolla pohjassa. Kytkin ei hajoa eli rohkeasti voimaa peliin jos kytkin ei muuten tunnu menevän tarpeeksi syvälle.
Lado potentiometrit levylle. Kannattaa ensin juottaa vain yksi jalka kiinni ja sen jälkeen vielä suoristaa potentiometri. Lopuksi juotetaan kaikki jalat kiinni. Juota myös jalkakytkimen jalat levylle kiinni.
Katkaise keskimmäisen potentiometrin kierronestotappi pihdeillä. Tappi on valettua seosta ja katkeaa helposti taittamalla.
Mallaa tässä vaiheessa piirilevyä koteloon.
Lisää potentiometrien ja transistorien väliin varmuuden vuoksi teippi, ettei transistorien kotelot pääsee koskemaan toisiaan kotelossa.
Juota jakkeihin valkoiset, punainen ja mustat johdot. Johtojen pituus on noin 3-4cm. Kuori päät ja kierrä kuparit tiukaksi vyyhdiksi.
Seuraavaksi juotetaan levy kiinni DC jakkiin, joka on asennettu kiinni koteloon. Ledi asennetaan samalla kertaa. Ledin pidempi johdin tulee kotelon alareunaan päin eli kuvassa viistoon vasemmalle ja lyhyempi johdin DC jakille päin.
LED asennetaan levylle MUTTA ei vielä juoteta kiinni. Pidempi jalka siis jalkakytkimelle päin.
Jos teippi on mennyt DC jakin päälle, tee siihen lovi, jotta piirilevyn saa työnnettua DC jakin päälle.
Asenna levy komponentteineen koteloon niin, että DC jakin korvakkeet osuvat levyn reikiin. Mallaa samalla potikat kiinni oikeisiin reikiin. LED pitää mallata oikeeseen korkeuteen.
Jakkien mutteri kannattaa kiristää ennen juottamista, jotta kaikki osat varmasti asettuvat oikein levylle ennen DC jakin juottamista.
Juota DC jakki ja led kiinni levyyn. DC jakissa kannattaa käyttää kohtuullisesti tinaa, sillä nämä juotokset pitää irrottaa, jotta kokonaisuus saadaan irti kotelosta korjausta tms varten.
On viimeisten juotosten aika. Juota kaapelit kuvan mukaisesti levylle kiinni. Input jakin valkoinen ja punainen (kuvassa vasemman puoleinen jakki) juotetaan ristiin levyllä. Varmista, että oikea johto menee oikeaan paikkaan.
Säädä kuvan mukaisen pisteen jännite n. 0.55V. Tämä on perinteinen Fuzz Face asetus. Voit kokeilla kotona rauhassa soitellen eri asetuksia ja jättää parhaan kuuloinen välille 0,2 -1V. Tärkeintä on, että pedaali kuulostaa hyvältä omasta mielestä!
Takakansi kiinni ja...
...ja pedaali on valmis!

Onneksi olkoon! Olet rakentanut huippuluokan Fuzz pedaalin eikä ollut edes kovin vaikeaa. Tästä saa olla ylpeä!

Sitten vaan etsimään seuraavia projekteja UralTone rakennussarjoista!