UralTone Ken overdrive efektipedalin kuvallinen rakennusohje

LINKIT:

Osta UralTone Ken overdrive efektirakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi
Ken Overdrive osalista

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Ken piirilevy: Levylle on painatettu kaikkien osien paikat tunnisteineen. Tunnistetta vastaavat osien arvot tai tyypit löytyvät sarjan mukana toimitetusta osalistasta. Rakennusohje etenee ajatuksella matalat osat ensin, jolloin osat pysyvät piirilevyn pinnassa kun levy käännetään ympäri juottamista varten. Suosittelemme seuraamaan tätä järjestystä.
Lado ja juota kaikki vastukset piirilevylle. Vastukset ovat merkitty tunnisteella R. (R1, R2 jne.)
Seuraavaksi juotetaan levylle diodit. Nämä ovat merkitty D-tunnuksella. Diodeissa on määrätty asennussuunta, piirilevyn painatuksen viiva ja osaan painatettu viiva kohdistetaan samoin päin.
Huom: Diodit D4 ja D5 ovat germanium-diodeita. Näiden tila piirilevyllä on ahdas, taita jalat varovasti tiukkaan kulmaan heti lasirungon juuresta. Älä runno näitä väkisin levyn pintaan vetämällä pihdeillä kytkentäjaloista tms. Nämä diodit kestävät myös huonosti lämpöä, joten juota nämä ripeästi levylle kiinni.
Juota IC-piirien kannat (U1-U3) paikoilleen. Huomioi asennussuunta, kannan sivun kolo kohdistetaan piirilevyn painatuksen mukaisesti.
Asenna keraamiset- ja polyesterikondensaattorit paikoilleen. Kondensaattorien tunniste on C. Näillä osilla ei ole määrättyä asennussuuntaa. Aloita pienimmistä arvoista ja etene suurimpiin, näin asennuskorkeudet menevät matala ensin -järjestyksessä.
Seuraavaksi ladotaan ja juotetaan elekrolyyttikondensaattorit. Näillä on määrätty napaisuus. Kondensaattorin kylkeen on merkitty miinusnapa raidalla ja miinus / nolla merkinnällä. Tämä kohdistetaan painatuksen väritettyyn päähän. Painatuksessa on myös merkitty positiivinen napa.
Huom: C21 on levyllä painatettu erheellisesti muovikalvokondensaattoriksi. Tästä puuttuvat napaisuusmerkinnät. C21 miinusnapa tulee kuvan mukaisesti alaspäin.
Asenna DC jakki kiinni levyyn. Kannattaa juottaa ensin vain yksi nasta, kuvassa juotettuna alin, miinusnapa. Näin osalla on liikkumavaraa kun piirilevy asennetaan koteloon.
Paina IC-piirit U1-U3 kantoihin. IC-piirin kotelossa on kantaa vastaavat kolot kotelon sivussa. Joissain tapauksissa merkintä on painatettu tai työstetty kuoppa ykkösnastan kohdalla. Tällöin tämä pääty kohdistetaan kannan kolon suuntaisesti.
Asenna B10k potentiometrit RV2 ja RV3. RV3:n ohjainnasta poistetaan vääntämällä se poikki sivuleikkureilla tai kärkipihdeillä. Juota potentiometrit vain keskimmäisestä nastasta kiinni. Varmista, että osa on kiinni levyn pinnassa ja suorassa. Lämmitä juotos tarvittaessa ja paina osa levyn pintaan kiinni.
Juota jakkien johdot levylle. Kierrä ja esitinaa johtimien päät ennen asennusta.
Seuraavaksi valmistellaan stereo-potentiometri asennettavaksi levylle. Juota ensin kolme johdinta alempiin juotoskorvakkeisiin kuvan mukaisesti. Käytä sarjan mukana toimitettavaa yksisäikeistä johdinta.
Taita alempien juotoskorvakkeiden jalat 90 astetta taakse. Juota toiset kolme johdinta ylempiin juotoskorvakkeisiin. Taita myös nämä jalat 90 astetta alaspäin.

Edit 04/2022: KEN -sarjojen mukana toimitetaan long-pin stereo-potikka. Tämän asennus tapahtuu kutakuinkin samalla tavalla kuin em. johdotettu malli. Taita sisempi / lyhyempi jalkakolmikko hieman taaksepäin jotta jalat osuvat levyn padeihin. Juota potentiometri kiinni levylle keskimmäisestä ulommasta / pidemmästä pinnistä. Kun kytkentä on asennettu koteloon ja kaikki potentiometrit ovat kiinnitetty etulevyyn, juota loput viisi pinniä kiinni. Näin osa ei asennu vinoon tai murru rikki kun sen mutteri kiristetään kiinni.
Juota jakit kuvan mukaisesti. Työnnä edellisessä vaiheessa juotettu potentiometri levyyn, älä juota vielä. Työnnä jalkakytkin johon on kierretty mutteri ihan tyveen asti levylle. Huomioi ohjainkolon suunta ylöspäin. Älä juota. Pudota LED D6 asennuspaikkaansa. Lyhyempi kytkentäjalka, miinusnapa, on vasemmalla.
Huom: Tässä työvaiheeessa ei kolvata muita kuin jakit kiinni.
Taita LEDin, ja potentiometrin jalkoja hieman, että osat pysyvät levyllä.
Asenna jakit koteloon. Maakorvakkeet tulevat näin katsottuna ylös. Jätä jakkien mutterit sormikireyteen, niin voit pyöritellä näitä tarvittaessa parempaan asentoon. Tämän jälkeen pujota kytkentälevy koteloon. Aloita jalkakytkimen päästä. Käytä apuna ruuvimeisseliä tms. puikkoa, jolla voit ohjata osat paikoilleen. Kiinnitä jalkakytkin ja potentiometrit. Mikäli käytät etulevyä, tämä asennettaan tässä vaiheessa.
Kun etupaneelin osat ovat kiinni, varmista että levy on niin syvällä kuin mahdollista. Juota jalkakytkin, potentiometrit ja DC-jakki kiinni. Pujota LED jaloistaan etupaneelin reiän läpi ja juota kiinni.
Kiinnitä valitsemasi potentiometrin nupit paikoilleen. Kiinnitä takakansi ja liimaa kumitassut. Laite on valmis! Mukavia soittohetkiä.
[related_products is_auto_added="1"]