Erik Konka Slim Jim OTL monoblock putkivahvistintin

Tartolainen pitkän linjan putkivahvistinsuunnittelija Erik Konka suunnitteli korkealaatuisen OTL monoblock vahvistimen UralTone asiakkaille. Vahvistimen pääte hyödyntää neljää 6080 / 6AS7 / 6N13S kaksoistriodia, joista saadaan ulos noin 20W. Päätettä ajetaan 6V6 parilla ja etuasteessa on yksi ECC82 vahvistinputki.

Jos olet kiinnostunut rakentamaan Slim Jim OTL:t, ole yhteydessä orders@uraltone.com

OTL tarkoittaa output transformerless eli pääteputket ajaa suoraan kaiutinta, ilman välissä olevaa päätemuuntajaa. Audiomuuntajien suunnittelu ja valmistus on kallista ja haastavaa, joten monissa laitteissa juuri muuntajat ovat pullonkaula. Lisäksi reaktiivinen päätemuuntaja toimii ikään kuin jarruna vahvistimen ja kaiuttimien välissä, joten OTL vahvistimen nopeus ja napakkuus on erinomaisella tasolla. Mielipiteitä on monia, mutta OTL vahvistimille on ollut jo yli 70 vuoden ajan vankkumaton kannattajakuntansa, joka ei niihin tottuneena enää toisiin järjestelmiin helpolla vaihda.

  • Putket: 4 x 6080 tai 6AS7 tai 6N13S + 2 x (sovitettu pari) 6V6 + 1 x ECC82 / 12AU7
  • Teho n. 20W @ 8ohm.
  • Impedanssisuositus min 8 ohmia. Ulostuloteho nousee isommilla impedansseilla.

Ison kotelon vuoksi laitteen rakentaminen on helppoa ja hauskaa. Piirilevy on hienosti suunniteltu ja layout on selkeä. Tämän rakentamisessa on hyvin vaikea tehdä virheitä, jos vaan muistaa olla huolellinen ja tarkistaa, että oikea osa menee oikeaan paikkaan oikein päin.