Muun muassa Jeff Beck ja David Gilmour:n käyttämä Coloursound Overdriver on mielenkiintoinen pedaali. Se on käytännössä sama efekti kuin aikaisempi Coloursound Power Booster, mutta käyttöjännite on tiputettu 18V:sta 9V:iin ja perään on lisätty volume säädin. Kytkennän muodostaa kahden transistorin vahvistin, jonka saa gain säädöllä ajettua fuzz säröille asti. Perässä on aktiivinen Baxandall tone piiri, jonka vaikutus on todella dramaattinen. Säätövaraa riittää ja pedaali voi todella käyttää clean boosterina, overdrivena tai fuzz pedaalina.

Overdriver on helppo kasata, osien määrä on kohtuullinen. Transistoreilla on suuri merkitys soundiin. Käytämme metallikuorisia BC109B trankkuja. Jos haluat lisää gainia voit laittaa BC109C trankut, jos taas vähemmän voit kokeilla BC109A mallia. Jos haluat käyttää tätä boosterina niin pienempi gainiset trankut sekä korkeampi käyttöjännite toimii hienosti Voit hyvin asentaa kannat trankuille ja kokeilla eri vaihtehtoja. Säröytyminen on eri tyyppistä eri mallin transistoreilla, mutta toista ei voi sanoa toista paremmaksi tai huonommaksi. Kyse on täysin makuasiasta! BC109B oli testeissämme erinomainen.

Voit rakentaa pedaalin näillä ohjeilla, joka ostamalla meiltä rakennussarjan tai pelkän piirilevyn. Jos käytät eri osia kuin mitä osalistassamme on meidän vaikea antaa teknistä tukea. Rakennussarjan hintaan sisältyy rajaton tekninen tuki sähköpostitse.

  1. UralTone Colorful Overdriver booster / fuzz rakennussarja (sis kotelo / etulevy)
    69,00 € 55,65 €
    Rating:
    90 % of 100

    Overdriver ja lähes identtinen Power Booster tunnetaan kenties parhaiten David Gilmour:n kautta. Pedaali on varsin mielenkiintoinen, sillä se on alunperin suunniteltu boosteriksi, jossa on hyvin voimakkaasti ääntä muokkaava bass ja treble -tonepiiri. Myöhemmin käyttäjännite tiputettiin 9V:iin ja perään lisättiin volume säätö ja laite toimii todella hienona overdrive tai jopa fuzz-pedaalina.

     

    Lisätietoja

LINKKI OSALISTAAN (BOM - bill of materials):

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cxXk6t_JbDJt6cS6-OWDe8fr-e6Fld9CTtBX3xOAH8U/edit#gid=1863356907

ARTIKKELEITA PEDAALIEN RAKENTAMISESTA!

YLEISOHJE URALTONE PEDAALIRAKENNUSSARJOJEN RAKENTAMISEEN!

Lado kaikki vastukset levylle ja juota ne levyn alta kiinni padeihin. Katkaise aina levyn alta ylimääräiset jalat niin lyhyiksi kuin mahdollista, muuten on vaarana, että padien juotokset osuvat kotelon pohjaan.
Asenna kondensaattorit ja juota ne kiinni. Huomaa elektrolyyttikondensaattorien napaisuus. Musta raita merkkaa miinusta. Osat voi olla myös eri värisiä, tärkeintä on että kirjoitettu arvo vastaa osalistan arvoa. Asenne korkeimmat komponentit kiinni levyyn, jotta ne mahtuvat olemaan potikoiden alla.
Juota transistorit levylle. Huomaa asennussuunta. Transistorien jalat on kolmion muodossa ja levyllä padit on vastaavassa asetelmassa.
Lisää DC jakki, potikat (huomaa potikoiden arvot!). Volume potikan ylinmääräiset juotosnastat poistetaan ja johdotettavat nastat lyhennetään.
Asenna levy koteloon. Paina jalkakytkimen levy kytkimen nastoihin (huom. reiät voi olla tiukat eli käytä tarvittavaa voimaa). Kun kaikki on kiinni kotelossa, juota jalkakytkimen nastat ja johdot levyt kiinni toisiinsa. Lopuksi juotetaan kaapelit jalkakytkinlevyn ja jakkien välille. Kaapelin väreillä ei ole merkitystä. HUOMAA oikea kytkentä. Käytämme kahden merkkisiä jakkeja, joissa on eri päin nastat. Jalkakytkin levyllä lukee T, R ja S, jotka tarkoittavat Tip, Ring ja Sleeve. Varmista, että T menee jakin TIP osaan, R jakin Ring osaan ja S jakin Sleeve osaan. Tip on korvake, joka kytketytyy plugin kärkeen, Ring korvake joka kytketyy plugin keskiosaan ja Sleeve osa korvake kytkeytyy plugin juureen (maa). Jos nämä ovat epäselvät googlella löytyy paljon tietoa ja kuvia mikä osa on mikäkin jakissa / plugissa.
Kun kaikki on valmista lisää potikan nupit ja ole ylpeä juuri valmistuneesta käsityöesineestä, harvinaisesta kotimaassa valmistetusta huipputuotteesta!

Tekninen tuki vain sähköpostitse: orders@uraltone.com

[related_products is_auto_added="1"]