UralTone REDD.47 stand-alone mic pre rakennussarjan rakennusohjeet

UralTone REDD.47 on yksikanavainen mikrofonietuaste, joka pohjautuu Abbey Road studioissa käytettyjen REDD.51 miksauspöytien kuuluisaan REDD.47 etuasteeseen. Kytkennän ohjeet ovat jaettu kahteen osaan, varsinaiseen etuaseeseen sekä sen virtalähteeseen joista tämä ohje on jälkimmäiselle.

Tässä kuvitetussa artikkelissa käydään läpi virtalähteen rakentamisen vaiheet. Ohje on ensisijaisesti tarkoitettu REDD.47 kytkennälle, mutta samaa virtalähdettä voi myös käyttää muihin putkikytkentöihin.

 1. UralTone REDD .47 stand-alone portable all tube mic pre rakennussarja
  395,00 € 318,55 €

  UralTone REDD .47 on yksikanavainen mikrofonietuaste, joka pohjautuu Abbey Road studioissa käytettyjen REDD.51 miksauspöytien kuuluisaan REDD.47 etuasteeseen. Etuasteen soundia voi kuulla kaikissa levytyksissä, joita studiolla on nauhoitettu tammikuun 1964 ja kesän 1968 välillä. Kaikkein kuuluisimpina tietysti The Beatles nauhoitteet.

  Speksit:

  • 1 kanavainen REDD.47 klooni
  • EF86 ja ECC88 (E88CC, 6922, 6DJ8) putket
  • Hammond sisään- ja ulostulomuuntajat
  • Liitännät: mic in xlr, line out xlr, power in 5-pin xlr
  • Säädöt: 6-step gain + fine gain, 3-step output attenuator, Phantom, input pad, rumble filter

  HUOM: Ekassa erässä etuasteen kotelo (alakoppa) on maalaamaton. Hammond ei pystynyt toimittamaan maalattuja kohtuullisessa ajassa. 

  Lisätietoja

Osalista - BOM - Bill of Material

Tarkista aina ensin, että kaikki osat ovat mukana toimituksessa. Jos löydät puutteita ota yhteyttä sähköpostitse tai sivujen "ota yhtettä" lomakkeen kautta. Huomaa, että komponentit voi olla hiukan eri näköisiä kuin valokuvissa. Huomaa, myös että osien jännitekestot voi olla korkeampia kuin mitä listassa lukee. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osan valmistajaa tai mallia. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen. Lue osalistan huomiot tarkasti.

Kytkennän piirilevy. Jokaisella komponentilla on osanumero (R1, C1 jne.) ja osanumeroa vastaava arvo. Seuraa osalistaa ja siinä annettuja arvoja. Lue osalista ja sen huomiot huolella.

Levyä käytetään myös kotelon poraamisen mallina. Ennen kytkennän juottamista tehdään koteloon merkinnät porausta varten. Tämä on helpompi tehdä ennen kun osia on juotettu levylle.

Aseta muuntaja, kykentälevy ja siihen asennettavat regulaattori ja mosfet kuvan mukaisesti kotelon pohjalevylle.

Merkitse tussilla reikien paikat. Huom: kuvasta puuttuu maadoituksen reikä: ota mallia layout-kuvasta.
Siirrä merkitty pohjalevy sivuun.

Juota vastukset levylle. Vastuksilla ei ole määrättyä asennussuuntaa.

Juota diodi D1 levylle. Huomioi asennussuunta: kotelon raita ja levyn painatukset kohdistetaan. (Raita on kotelon vasemmassa päässä.)

Juota neljä Schottky-diodia (näillä ei osanumeroa) kuvan mukaan suunnattuna levylle.

Juota tasasuuntaussilta BR1. Huomaa asennussuunta: plus napa kohdistetaan oikealle ylös. Komponentin kotelon ja levyn väliin kannattaa jättää pieni väli. Näin osa on helpommin irrotettavissa myöhemmin.

Juota 220nF muovikalvokondensaattori C6.

Juota trimmerit P1 (merkitty 504) ja P2 (merkitty 502).

Juota sulakepesät levylle. Varmista, ettei näiden väliin tule tinasiltaa.

Juota elektrolyyttikondensaattorit levylle. Huomioi asennussuunta. Levyllä oleva valkoinen sirppi merkitsee miinusnapaa. Kohdista kondensaattorin miinusnavan raita tämän mukaisesti.

Nyt kytkentä näyttää tältä.

Jatka kotelon valimistamisella

Poraa merkityt reiät 3mm poralla. Asenna 10mm korotuspalat kytkentälevyn asentamista varten.

Kiinnitä ensin mosfet (oikealla) ja regulaattori (vasemmalla) kiinni levyyn. Regulaattorin alle laitetaan läpikuultava mica-eristelevy ja mutterin alle tulee muovinen eristeholkki. Taita asennuksen jälkeen näiden jalat 90° kulmaan ylös. Kiinnitä piirilevy korotustolppiin.

Kiinnitä muuntaja levyyn. Laita levy sivuun ja jatka kaapelin valmistamisella.

Kuori eristettä niin pitkältä matkalta että näet lukea kaikkiin johtimmiin painatetut numerot (1-5). 5-PIN XLR liittimessä tarvitaan johdita huomattavasti lyhyempi pätkä, joten lyhennä johdin kuvan mukaisesti. Kannattaa edetä yksi johdin kerrallaan.

Juota johtimen yksi kerrallaan liittimeen layout-kuvan mukaisesti. Anodijännitteen nastan voi eristää kutistesukalla.

Kierrä liittimen kuori paikoilleen.

Valmistele koppa. Yläsivun sulakepesä, kytkin ja merkkivalo tulevat kopan ylälaitaan (eivät mahdu keskilinjalle. Pyri seuraamaan kuvan mukaista asettelua.

Malli asettelusta

Kuori sekä aikaisemmin rakennetun johtimen toinen pää auki kuvan mukaisesti. Juota maadoituksen rengasliitin. Toimi samoin verkkojohtimen kanssa. Juota kevi-johtoon rengasliitin ja sininen johdin verkkokytkimen oikean rivin ylimpään nastaan. Ruskea johdin vedetään sulakepesälle. Sulakepesästä taas vedetään johdin verkkokytkimen ylempään vasemmanpuoleiseen nastaan. Eristä verkkokytkimen johtimet kutistesukalla. Pujota paksumpi kutistesukka sulakepesän yli. Sulakepesän johtimet vedetään sukan kotelon puolelta ulos. Läpiviennit voi jättää vielä tässä vaiheessa kiristämättä, jolloin työskentely on helpompaa.

HUOM: Ole tarkkana kun kuorit moninapaisten johtimien ulkokuorta ettet vaurioita sisällä olevien johtimien eristettä. Jos eristeeseen tulee viilto, leikkaa johdot poikki ja kuori uusi aloitus.

Tuo aiemmin valmistunut pohja kannen päälle ja johdota loput johtimet: Muuntajan johdin tulee verkkokytkimen keskimmäisiin nastoihin. Molempien kaapeleiden maat rengasliittimineen kiinnitetään pohjaan ruuvilla. Tee johdotus layoutkuvan mukaisesti (muuntaja, kaapelit ym.) Verkkokytkimen voi irrottaa tilapäisesti juottamisen helpottamiseksi.

Sama vaihe toisesta kulmasta. Huomioi hyppylanka levyllä.

Asenna sulakkeet paikoilleen, muista myös ulkopuolella oleva verkkosulake. Mikäli piirilevysulakeen mukana on toimitettu suojakuoret, voit asentaa nämä myös paikoilleen. (Huom: kaikkissa piirilevysulakkeissa ei ole tätä suojaa)

Kytkentä on valmis testattavaksi. Mittaa jännitteet lähdöstä. Mikkietusella anodijännite tulee olla 205V ja hehkuilla 6.3V.

Mittausohje:

Jännitteet mitataan yleismittarin DC asetuksella (yli 250V asetus, esim. 600V) piirilevyn B+ ja Gb väliltä. Käännä monikierrostrimmeriä P1 niin, että saat n. 205V tuloksen.

Hehkujännite mitataan joko levyltä H+ ja Gh väliltä TAI merkkivalon korvaikkeiden väliltä. Mittari pienemmälle DC aluelle (esim. 60V:a). Pitäisi olla 6,3V tai vähän yli.

Kun jännitteet ovat kohdallaan voit kytkeä virtalähteen mikkietuseen. Anna putkien lämmetä ja mittaa molemmat kohdat uudestaan ja säädä jännitteet tarvittaessa kohdalleen.

Kiinnitä pohjan ruuvit ja liimaa kumitassut pohjan kulmiin. Virtalähde on valmis.