UralTone 8-8 Overdrive (aka kiljuputki) rakennussarjan kuvallinen kasausohje

LINKIT:

Osta 8-8 overdrive (aka Kiljunen) rakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi

Tekninen tuki: tukifoorumien kautta: DIY-TONE.COM tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@uraltone.com

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 951-UT-FS2.1-2-750x750.jpg
Aloita rakentaminen jalkakytkimestä. Ensimmäisenä juotetaan kiinni ledin etuvastus. Tämä vastus on pakattuna erikseen muiden hardware-setin osien pussiin.
Jalkakytkimen asennus, kytkimen asentaminen levyyn
Työnnä jalkakytkin levyyn kiinni ja varmista että levy ja kytkin ovat suorassa kulmassa toisiinsa nähden. Huomaa kytkimen asennussuunta: asennettaessa kiertymistä estävä kolo tulee ylöspäin vastaamaan kotelon reiän pykälää.
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 951-UT-FS2.1-3-750x750.jpg
Leikkaa sarjan mukana toimitetusta johdosta viiden sentin pätkät. Kuori eristettä noin 3mm matkalta, kierrä säikeet yhteen ja esitinaa kuoritut johtojen päät. HUOM: Lediä ei asenneta vielä tässä vaiheessa paikoilleen!
Jalkakytkin, alemman mutterin asennus
Kierrä toinen jalkakytkimen kiinnitysmuttereista paikoilleen.
Vastusten juottaminen levylle
Siirrä jalkakytkinlevy syrjään ja siirry varsinaiseen efektin kytkentälevyyn. Aloita juottamalla vastukset ja diodit levylle. Diodeilla on merkitty asennussuunta. Osan koteloon on painatettu raita ja levyn silkkipainatuksessa on vastaavat merkinnät. Kasaaminen kannattaa aloittaa matalimmista osista. Näin osat pysyvät piirilevyn pinnassa kun käännät sen ympäri juottamista varten. Huomaa levyn hyppylanka (Ra). Tähän käytetään vastuksista yli jääviä kytkentälankoja.
IC-kannan juottaminen paikoilleen
Juota IC-kanta paikoilleen. IC-kannassa on kolo joka osoittaa ykkösnastan suunnan.
Keraamisten- ja muovikalvokondensaattorien asennus
Juota keraamiset- ja muovikalvokondensaattorit paikoilleen. Keraaminen kondensaattori on taitettu kuvaa varten jotta tämän merkinnät näkyvät. Asenna tämä pystyyn (vrt. myöhemmät kuvat).
Transistorien asennus levylle
Asenna transistorit levylle. Näiden asennussuunta on painatettu piirilevylle muotoja joka vastaa osan muotoa.
Elektrolyyttikondensaattorien asennus
Juota elektrolyyttikondensaattorit paikoilleen. Bipolaarisilla ei ole asennusssuuntaa, muissa on merkitty valkoisella raidalla miinusnapa.

HUOM: Joissain sarjoissa 0.22uF elektrolyyttikondensaattori saatetaan korvata 220nF polyesterikondensaattorilla. Tällä osalla ei ole määrättyä napaisuutta ja sen voi asentaa kummin päin tahansa.
Eletrolyyttikondensaattorit kuvattuna sivusuunnasta
Elektrolyyttikondensaattorit sivusuunnasta.
IC-piirin asennus kantaan.
Työnnä IC-piiri kantaan. Piirissä on merkitty se pääty jossa nasta numero 1 on. Tämä on merkitty joko kotelon päädyn lovella tai pisteellä ykkösnastan vieressä.
Potentiometrin ohjainnastan poistaminen
Keskimmäisen potentiometrin ohjainnasta tulee poistaa. Tämä irtoaa vääntämällä tai leikkaamalla sivuleikkureilla.
Potentiometrin ohjainnasta poistettu
Valualumiini murtuu poikki melko vaivatta.
Potentiometrien juottaminen
Juota potentiometrit paikoilleen. Voit käyttää laitteen kotelon kantta telineenä jolloin kaikki kolme potentiometriä asentuvat oikeaan asentoon.
Jalkakytkinlevyn ja efektipiirilevyn johdottaminen
Juota aikaisemmin rakennettu jalkakytkinlevy ja paristoklipsi kiinni. Paristoklipsin johtoja voi lyhentää n. 5cm.
Jakkinen asennus koteloon
Asenna jakit kiinni koteloon.
DC-jakin asennus
Työnnä DC-jakki asennusreikään.
Ledin pujottaminen asennuspaikkaansa
Työnnä led asennuspaikkaansa. Huomioi ledin napaisuus. Ledin lyhyempi jalka / viistetty on merkitty levyyn. Pystysuuntaan katsottuna (johdot ylös) viistetty sivu / lyhyempi kytkentäjalka tulee vasemmalle.
Efektin elektroniikka
Tämä kokonaisuus ujutetaan koteloon.
Asenna levyt koteloon. Pujota ensimmäisena paristoklipsin johdot ulostulojakin alta. Efektilevyn asentamisessa tulee olla tarkkana ettei DC-jakki putoa paikoiltaan. (Tätä voi pitää virrattomalla DC-johdolla tai plugilla kiinni). Asenna halutessasi etulevy paikoilleen. Kiinnitä mutterit sormin ja sovittele levyt nätisti paikoilleen. Kun kaikki istuu halutusti, tinaa DC jakki kiinni. Led asennetaan siten, että tämä työnnetään etulevystä läpi ja juotetaan kiinni.
(Huom kuvassa toinen efekti)

HUOM: UralTone sarjoissa käytetään kahta toisistaan poikkeavaa input-jakkia. Tarkista ennen juottamista kumpi versio jakkia sarjan mukana on toimitettu: https://www.uraltone.com/blog/efekti-jakit/

Juota jakkien johtimet. Kannattaa aloittaa alareunan johtimista ja antaa liitoksen jäähtyä. Kun seuraavat johtimet juoksutetaan edellisten yli, ei näiden johtimien kuoret pääse osumaan juotettaviin juotskorvakkeisiin. Jakkien ulommaisia juotoskorvakkeita kannattaa painaa hieman sisäänpäin jotta juottamiselle on riittävästi tilaa. Jakit voi myös jättää hieman löysälle ja jakkia voi kiertää sopivampaan paikkaan juottamista varten ennen lopullista kiinnitystä oikeaan asentoonsa.
(Huom kuvassa toinen efekti)
Kiristä etulevyn mutterit ja kiinnitä potentiometrien nupit. Efekti on valmis kokeiltavaksi!

Mukavia soitteluhetkiä!

Jos tulee mitä tahansa kysyttävää tai haluat antaa palautetta niin ole meihin epäröimättä yhteydessä!(