UralTone Bias Tool Deluxe DIY kuvallinen rakennusohje

UralTone Bias Tool Deluxe on helppokäyttöinen mittalaite putkivahvistimien biasointiin. Mittari opastaa biasoinnin oikeaan säätöön valitun putki- ja vahvistintyypin peruisteella. Tässä artikkelissa rakennetaan BiasTool Deluxe:n mittarin rakennussarja.

  1. UralTone Bias Tool Deluxe rakennussarja
    99,00 € 79,84 €
    Rating:
    100 % of 100

    Maailman edistynein biasointityökalu nyt rakennussarjana! Lisätietoja

UralTone BiasTool Deluxe rakennussarja - BOM - Sarjan osalista

UralTone BiasTool Deluxe käyttöohje

Tarkista aina ensin, että kaikki osat ovat mukana toimituksessa. Jos löydät puutteita ota yhteyttä sähköpostitse tai sivujen "ota yhtettä" lomakkeen kautta. Huomaa, että komponentit voi olla hiukan eri näköisiä kuin valokuvissa. Huomaa, myös että osien jännitekestot voi olla korkeampia kuin mitä listassa lukee. Lue osalistan huomiot tarkasti.

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osan valmistajaa tai mallia. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Bias Tool Deluxen piirilevy on osin ladottu valmiiksi ja sen mikrokontrolleri on valmiiksi ohjelmoitu. Rakennussarjassa asennetaan vain näyttö, napit ja liittimet ja koteloidaan laite.

Bias Tool Deluxe ladottu piirilevy. Huom: kuvasarja on tehty prototyyppisarjan (rev G) levylle. Mittarin kasaaminen tapahtuu kuitenkin samaa ohjetta noudattaen.

Aloita leikkaamalla tarvittaessa 15 pinnin mittainen pätkä 1.27" rasterin piikkirimaa.

Juota rima näyttöön kiinni sen lyhyemmän puolen pinneistä.

Huom: Älä välitä jos juotospadien väliin jää tinasiltoja. Nämä saa poistettua helposti tinaimusukalla.

Aseta näyttö piirilevyn padeihin

Juota ensin toisen laidan pinni ja tarkista että näyttö on suorassa. Kun asento on oikea juota toinen ja tarkista asento. Näyttöä voi vielä tässä vaiheessa kääntää hieman lämmittämällä toisen pään juotosta.

Kun asento tyydyttää, juota kaikki padit. Tässä sama ohje pätee kun näytön puolen kontakteissa. Mikäli pinnien väliin jää tinaa voit poistaa sen tinaimusukalla.

Leikkaa stereojakkien pohjan kontaktien juotoskorvakkeet kuvan mukaisesti. Näin liittimestä tulee piirilevymalli. Huom: varmista ettet katkaise kontaktia liian lyhyeksi. Varmista myös, ettei se jää liian leveäksi eikä mahdu padista läpi. Jos liitintä työnnetään väkisin paikoilleen, maadoituskorvakkeen puoleinen kontakti osuu maapinniin ja oikosulkee liittimen. Tarkista asennus yleismittarilla, ettei jakin kontaktit ole oikosulussa maahan.

Juota liittimet levyyn kiinni. Maadoitusta varten juotetaan lyhyet johtimet, esim komponentin leikattu lanka tms. Varmista juottamisen jälkeen yleismittarilla, että jakin kontaktit eivät ole oikosulussa maahan. Tämä mitataan leikattujen pinnien juotoksien ja liittimen sivun kontaktien välillä.

Jatka juottamalla ledillä varustetut painonapit paikoilleen. Nämä ovat merkitty pienellä värillisellä maalilla ledin toisessa navassa. Voit myös kokeilla mitata yleismittarin vastusmittauksella ledin pinnejä. Osa mittareista syöttää heikkoa virtaa lediin jotta siihen syttyy himmeä valo.

Napit tulee asentaa suoraan. Nämä kannattaa juottaa ensin vain yhdestä kulmasta kiinni, jotta asentoa voi säätää juotosta lämmittämällä.

Varmista että painikkeet ovat pystysuorassa sekä levyn vaakasuunnassa (kuva yllä) että pystysuunnassa.

Kun nappien asento on hyvä, juota kaikki kuusi nastaa kiinni.

Juota virtakytkin paikoilleen. Tämä asennetaan levyn kääntöpuolelle.

Kytkin asennettuna levyn kääntöpuolelle

Pujota paristoklipsin johdin vedonpoiston reikiin ja työnnä kuoritut johdon päät padeihin

Juota klipsin johtimet kiinni ja vedä "löysät pois" johtimesta. Mittarin elektroniikka on valmis. Kytke mittari sähköihin ja testaa kaikki napit. Ledit ovat hetken käynnistettäessä päällä. Poista jakkien kiinnitysmutterit mikäli ne ovat vielä paikoillaan. Laita nyt kytkentälevy sivuun.

Seuraavaksi valmistetaan kotelo. Riippuen kotelon viimeistelystä, poraa nappien ja jakkien reiät. Sarjan mukana toimitetaan etulevy sekä porauskuva. Leikkaa kuva pystysuunnassa sivujen mittaaan.

Kohdista porauskuva koteloon oikealle paikalle.

Merkitse porauksen paikat.

Kotelo on pehmeää ABS-muovia, joten siihen saa helposti merkinnät.

Poraa ensin pienet aloitusreiät. Sopiva koko on n. 3mm. Mikäli reiät menevät sivun voit vielä tässä vaiheessa korjata reiän paikkaa viilaamalla tehtyä reikä oikeaan suuntaan pyöreällä viilalla. Huom: Paneeli peittää napit joten reiät voivat olla reilun kokoiset ja hieman sivussa.

Tämän jälkeen poraa varsinaiset reiät. Napeille porataan 9.5mm reiät ja 3,5mm jakeille 6mm reiät. Muovi on pehmeää joten pora haukkaa helposti. Etene harkiten ja maltilla.

Jakkien reikiä tulee avartaa alta jotta kytkentä mahtuu koteloon.

Aseta piirilevy kotelon kanteen ja merkitse virtakytkimen paikka

Poraa kuuden millin reikä kuvan osoittamaan paikkaan. Reikä tulee pohjan puolelle. Varmista samalla että piirilevy istuu kunnolla paikoillaan ja että napit liikkuvat vapaasti. Mikäli nämä osuvat reikien sivuun, viilaa, vuole tms. reikää tarvittaessa suuremmaksi.

Paina korotuspalat paikoilleen.

Asenna piirilevy kotelon kansipuolelle ja poista korotuspalojen teippien suojat. Poista paristokotelon kansi ja pujota paristoklipsi kotelon aukosta ulos siten, ettei johdin jää kotelon saumojen tms. väliin. Paina puoliskot yhteen. Korotuspalojen teippi on vahvaa joten toimi harkiten.

Paina kotelo yhteen niin että teipit tarttuvat.

Mittarin kansi on vielä nostettavissa irti. Mikäli kaikki on valmista, voit poistaa näytön suojamuovin, painaa kannen takaisin ja ruuvata kotelon kiinni.

Kiinnitä etupaneeli kaksipuoleisella teipillä, pikaliimalla tai pienillä ruuveilla. Kytke paristo. Mittari on valmis käyttöön!

[related_products is_auto_added="1"]