UralTone Cabamp switcher -kuvallinen rakennusohje

UralTone Cabamp 6x6 Switcher mahdollistaa kuuden vahvistimen ja kuuden kaiuttimen valinnan ja ristiinkytkemisen. Käyttö on helppoa: kytke kaiutinlähtöihin 1-6 kaiutin, vahvistin lähtöihin ja tuloihin 1-6 vahvistinta, kitara input liittimen ja voit valita minkä tahansa käytettävän vahvistimen ja kaiuttimen itsenäisesti kiertokytkimillä. 

UralTone Cabamp Swicher - BOM - Sarjan osalista

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi

Tarkista aina ensin, että kaikki osat ovat mukana toimituksessa. Jos löydät puutteita ota yhteyttä sähköpostitse tai sivujen "ota yhtettä" lomakkeen kautta. Huomaa, että komponentit voi olla hiukan eri näköisiä kuin valokuvissa. Huomaa, myös että osien jännitekestot voi olla korkeampia kuin mitä listassa lukee. Lue osalistan huomiot tarkasti.

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osan valmistajaa tai mallia. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Cabamp Switcher on pitkä ja kapea laite. Alla olevat kuvat ovat rajattuja yksityiskohtien eduksi ja kuvaan on rajattu vain asennettava kohde tai osa siitä, mikäli samanlaisia osia asennetaan koko levyn alueelle. Kytkennässä asennetaan osia piirilevyn molemmille puolille. Joissain tapauksissa paneelien asennus tilapäisesti on perusteltua osien asemoinnin onnistumiseksi.

Juota virtalähteen diodi ja kondensaattorit levylle kuvan mukaisesti. Elektrolyyttikondensaattorilla C1 ja diodilla D7 on määrätty asennussuunta. Kohdista osat piirilevyn ja osan painatusten mukaisesti kuten kuvassa.

Juota diodit D1-D6 ja D8-D13 levylle. Näissäkin diodeissa on määrätty napaisuus. Kotelon rengastettu pääty kohdistetaan levyn silkkipainatuksen mukaisesti kuten kuvassa.

Juota releet K7-K12 levylle

Juota releet K1-K6 ja K13-K18 levylle.

Taita tehovastusten jalat ja lyhennä toinen valmiiksi. Vastukset asennetaan kääntöpuolelle edellä asennettuihin osiin nähden ja vastukset tulevat osin releiden kanssa päällekkäin. Kytkentäjohdoilla ei ole tilaa mennä levyn läpi.

Juota vastukset R1-R6 levylle. HUOM: R7 jätetään asentamatta.

Huom. Vastusten koko saattaa vaihdella. Koolla ei ole merkitystä sillä vastus toimii kuormana vahvistimelle jossa ei ole signaalia eikä oikea sovitus ole tärkeää. Vastus on suojaksi putkivahvistimille jotka saattavat hajota ilman kuormaa.

Kiinnitä korotusholkit / jatkomutterit levylle. Näitä pareja asennetaan yhteensä yksitoista.

Sama työvaihe, korotusholkit asennettuna.

Laita takalevyn puoleiset jakit asennuspaikkoihinsa. Älä juota näitä vielä.

Paina takapaneeli paikoilleen.

Kiinnitä mutterit ja aluslevyt. Näin jakit asentuvat takapaneeliin oikeassa asennossa.

Nosta paneeli irti ja varmista että jakit ovat kiristetty kunnolla. Voit vielä tässä vaiheessa tarkistaa, että jakit ovat oikeassa kulmassa. Vinoon jäänyt jakki hankaloittaa levyn asennusta myöhemmin paikoilleen.

Työnnä kiertokytkimet asennuspaikkaansa. Älä juota vielä.

Sopiva asennussyvyys on siten, että kiertokytkimen kontaktit tulevat noin millin levyn läpi.

Voit halutessasi asentaa etupaneelin kiinni kiertokytkimien viereisistä ruuveista suoran asennuksen varmistamiseksi ennen juottamista.

Huom: Kiertokytkintä ei kiinnitetä paneeliin, sen kiinnitys on vain juotettuna levylle.

Kun kiertokytkimet ovat juotettu, irroita etupaneeli mikäli käytit sitä asennuksen apuna.

Työnnä takapaneeli jakkeineen takaisin paikoilleen ja ruuvaa se kiinni.

Juota jakkien kontaktit poislukien J14 ja J17 yhteistä padia (kuvassa keskellä).

Tila releiden välissä on ahdas. Kannattaa juottaa ensin kaikkien jakkien nastat keskeltä, tämän jälkeen vasemmalta sivulta, mikäli pidät kolvia oikeassa kädessä ja tämän jälkeen kääntää kytkentä ympäri ja juottaa edellisen kierroksen oikealla olleet, nyt vasemmalla puolella olevat nastat. Näin kolvia voi pitää hieman vinossa eikä sitä tarvi kiertää pystyyn.

Kiinnitä etulevyn sisääntulon jakki kiinni etupaneeliin samoin kuten jakit takalevyssä. Näin asennussuunta menee oikein. Kiristä mutteri ja ruuvaa etupaneeli paikoilleen. Juota jakin kontaktit. Tämä juotos on hieman hankala ja ahdas. Huomioi jakkien J14 ja J17 yhteinen juotos.

Kiinnitä DC-jakki. Jakki on helpoin asentaa siten, että käytät jännitteetöntä DC-plugia apuna. Näin liitin kohdistuu suoraan. Työnnä kokonaisuus levyyn ja juota se kiinni.

Huom. Kuva otettu ennen etupaneelin ja jakin asennusta. On ehkä helpompaa juottaa DC jakki vasta etupaneelin ja jakin J17 asennuksen jälkeen.

Kiinnitä kiertokytkimien nupit. Cabamp switcher on valmis!

Huom: Kuvasajassa on switcherin räkkiversio. Paneeli on 1.6mm lasikuitulaminaattia ja kestää rajallisesti rasitusta. Keikkakäyttöä varten räkkiasennuksissa on suositeltavaa, että takapaneelin johdot tuetaan väännön rajoittamiseksi esim. switcher asennetaan räkin alimmaiseksi laiteeksi jolloin johtonippu lepää räkin pohjaan tai asennetaan syvän laitteen yläpuolelle. Vaihtoehtoisesti etupaneelin alle voi asentaa valmiin 1U alumiini levyn joka porataan etupaneelin reikien mukaisesti.
Kevyemmässä ympäristössä, kuten studiot ym. paneeli kestää hyvin käyttöä.

HUOM2: Älä soita samalla kun vaihdat vahvistinta tai kaiuttimia. 

HUOM3: Laite on toteutettu releillä, jotka vaatii virtaa toimiakseen. Älä siis käytä laitetta, jos virrat ei ole kytkettynä! Tällöin voi laitteiden reititys mennä väärin. 

V1:ssä ei ole merkkivaloa tai LED:ä. Jos haluat asentaa sellaisen voit johdottaa suoraan DC jakilta 1K vastuksen kautta LED:lle, joka asennetaan etupaneelin 3mm reikään. Osat:
https://uraltone.com/led-3mm-punainen-tasapaa-kingbright-l-424idt.html
https://uraltone.com/metallifilmivastus-1-kohm-0-6w-1.html