PP-EL34

UralTonella ollaan oltu innoissaan PP-EL84 vahvistimesta, mutta tiedusteluja on tullut paljon myös isommasta setistä. Niinpä otettiin toiveesta vaarin ja alettiin miettiä putkivahvistinrakennussarjaa, joka jaksaa ajaa isompiakin kaiuttimia.

Tavoitteet oli samat kuin ennenkin: osat pitää olla hyvin saatavilla, hinta järkevä ja äänenlaatu huippuluokkaa. Rungoksi otettiin Hammond päätemuuntajat, koska niistä on erittäin hyviä kokemuksia. Putkiksi perinteiset EL34:t, koska ne toimii hyvin ja saatavuus on taattua jatkossakin. Etuseen päätyi suuremmoiset E88CC:t.

Eka proto on ollut soitossa joitakin päiviä ja alustavia mittaustuloksiakin on saatu. Karkeat mittaustulokset on erittäin vakuuttavat: taajuuskaista on laaja (ja luonnollisesti suora) ja säröprosentit pieniä. Teho n. 30W A-luokassa. Tarkemmat speksit julkaistaan myöhemmin.

Kytkentä on erittäin yksinkertainen, niin kuin putkivahvistimessa pitääkin. Samantyyppisestä nimestä huolimatta kytkentä ei pohjaudu PP-EL84 vahvistimeen, vaikka toki yhtäläisyyksiä perinteisissä putkivahvistimissa riittää. Takaisinkytkentää on kohtalaisesti ja sitä voi tietysti muokata helposti jokaisen maun mukaan jos näin haluaa.

Tarkoitus on saattaa rakennussarja myyntikuntoon ensi-tilassa. Toivottavasti jo vuoden vaihteen tienoilla!

Jatkoa seuraa...

UT PP-EL34

UralTonePP-EL34_3

[related_products is_auto_added="1"]