UralTone Micro series AC virtalähde

UralTone AC virtalähde on suunniteltu käytettäväksi suurempaa virtaa vaativille micro-vahvistin -kytkennöille. Virtalähde sopii myös käytettäväksi muissakin kytkennöissä, esim. korvaamaan laitteen alkuperäinen AC-virtalähde.

UralTone Micro Series AC virtalähde rakennussarja - BOM - Sarjan osalista

Tarkista aina ensin, että kaikki osat ovat mukana toimituksessa. Jos löydät puutteita ota yhteyttä sähköpostitse tai sivujen "ota yhtettä" lomakkeen kautta. Huomaa, että komponentit voi olla hiukan eri näköisiä kuin valokuvissa. Huomaa, myös että osien jännitekestot voi olla korkeampia kuin mitä listassa lukee. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osan valmistajaa tai mallia. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen. Lue osalistan huomiot tarkasti.

Micro Series AC-virtalähteen kytkentälevy.

Juota sulakepesät levylle.

Juota muuntaja levylle. Varmista, että muuntaja on kiinni levyn pinnassa. Muutoin paketista saattaa tulla liian korkea.

Lyhennä kotelon PCB-kannakkeita n. 4-5mm.

Liimaa pohjaan päällekkäiset kumitassut kuvan mukaisesti. Näitä tassuja tulee kaksi päällekkäin.

Kanteen liimataan yksi koroke.

Leikkaa sarjan mukana toimitetusta verkkokaapelista C7 pää irti ja kuori kaapelia noin 5 - 6cm matkalta. Voit halutessasi lyhentää johdinta itsellesi sopivaan mittaan.

Paras tapa kuoria johdin on leikata johdinta sen päädystä pieni matka ja vetää alkaneet puoliskot irti toisistaan. Kun kuorta on halkaistu riittävä matka, leikkaa ulommaisen kuoren siivut pois.

Pujota johdin kotelon mukana tulleen vedonpoistajan läpi. Suihkauta vedonpoistajaan IPA:a tai vettä, jolla saat jotimen liukumaan vedonpoistajan sisällä. Älä käytä öljyä tms. Ideana on se, että kuivuessaan voitelu lakkaa voitelemasta ja johdin kiinnittyy vedonpoistajaan. Liitoksen varmistamiseksi tiputa pisarat pikaliimaa kotelon sisäpuolelle jäävään päätyä vedonpoistajan ja johtimen saumaa.

Lähdön puoleinen pää on helpompi. Solmi johtimeen solmu kuvan mukaisesti.

Mikäli haluat, voit lyhentää tämänkin johtimen halutun pituiseksi.

Juota edellä valmistetut johtimet kytkentälevyyn kuvan mukaisesti.

Aseta piirilevy koteloon. Pohjan neljä kannaketta ovat kuvassa kotelon vasemmalla sivulla. Toinen ruuvipari jää juuri näkyviin muuntajan ensiökäämin (sisääntulo) puolella.

Pujota lähdön johtimeen tehty solmu kotelon muovisen tapin läpi.

Asenna sulakkeet levylle. Verkkojännitepuolella sisääntulossa on muuntajan speksien mukainen 160mA hidas sulake. Lähdössä on 3.15A hidas sulake.

Varmista levyn asennus ruuvaamalla kaksi pientä ruuvia muuntajan sisääntulon puolelta.

Aseta kansi paikoilleen ja kiinnitä puoliskot ruuveilla jonka päihin tulee pienet muoviset tassut.

Virtalähde on valmis käyttöön.