UralTone Optic 28 kompressoripedaalin kuvallinen kasausohje

LINKIT:

Osta OPTIC 28 kompressoripedaalin rakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi

Tekninen tuki: tukifoorumien kautta: DIY-TONE.COM tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@uraltone.com

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Jalkakytkinlevyn juottaminen, ledin etuvastus
Aloita rakentaminen jalkakytkimestä. Ensimmäisenä juotetaan kiinni ledin etuvastus. Tämä vastus on pakattuna erikseen muiden hardware-setin osien pussiin.
Jalkakytkimen asennus, kytkimen asentaminen levyyn
Paina jalkakytkin kiinni levyyn. Huomaa asennussuunta, kierreosassa oleva kolo tulee ylös. Levyn juotospädit ovat ahtaat, jalkakytkin tarvitsee hieman voimaa ja suostuttelua. Tarvitset päättäväisyyttä, piirilevy ja kytkin kestävät kyllä.
Jalkakytkinlevyn johtojen asennus
Leikkaa sarjan mukana toimitetusta johdosta viiden sentin pätkät. Kuori eristettä noin 3mm matkalta, kierrä säikeet yhteen ja esitinaa kuoritut johtojen päät. HUOM: Lediä ei asenneta vielä tässä vaiheessa paikoilleen!
Vastusten juottaminen levylle
Siirrä jalkakytkinlevy hetkeksi sivuun ja siirry varsinaiseen efektin kytkentälevyyn. Aloita juottamalla vastukset levylle. Kokoaminen kannattaa aloittaa matalimmista osista. Näin osat pysyvät piirilevyn pinnassa kun käännät sen ympäri juottamista varten
IC-kannan asentaminen
Juota IC-kanta kiinni levylle. Huomioi kannassa oleva kolo joka osoittaa piirin asennussuunnan. Asenna tämä vastaamaan levyn painatusta.
Muovikalvokondensaattorien juottaminen
Asenna muovikalvokondensaattorit paikoilleen.
Transistorien asennus levylle
Asenna transistorit paikoilleen. Näiden asennussuunta on painatettu levylle. Tämä vastaa osan kotelon muotoja.
Opton rakentaminen
Rakenna optoerotin. Voit teipata kirkkaalla teipillä ledin ja valovastuksen (LDR) vastakkain helpottaaksesi kutistesukan asennusta.
Opton kasaus vaihe 2
Pujota osat sopivan mittaiseen pätkään kutistesukkaa ja lämmitä sukka niin että se kutistuu. Rutista päät kasaan, jottei LDR:ään pääse vuotamaan valoa kutistesukan päistä. Koteloituna valovuoto ei ole ongelma, mutta laitetta ei voi käyttää valossa kansi auki.
HUOM: Led on kuvassa vasemmalla, sen tunnistaa erimittaisista jaloista.
Opton asennus levylle
Asenna valmis opto piirilevylle. Huomioi ledin napaisuus ja osan asennussuunta kuten kuvassa.
Opton kiinnittäminen levylle.
Juota opto kiinni levylle.
Elektrolyyttikondensaattorien asennus
Juota elektrolyyttikondensaattori paikoilleen. Huomioi kondensaattorien napaisuus. Valkoinen raita osoittaa miinusnavan suunnan.
Eletrolyyttikondensaattorit sivusta
Elektrolyyttikondensaattorit sivusta.
IC-piirin asennus
Työnnä IC-piiri kantaan. Asennussuunta on noutattaa levyn painatusta / kannan viistettä. Ykkösnasta on merkitty joko vastaavalla kololla tai painatetulla pisteellä.
Potentiometrien juottaminen levylle
Juota potentiometrit paikoilleen. Juota potentiometri ensin yhdestä jalasta kiinni ja korjaa asento tarvittaessa suoraksi. Kun potentiometri on suorassa juota loput kaksi nastaa kiinni.
Jalkakytkinlevyn ja efektipiirilevyn johdottaminen
Juota aikaisemmin rakennettu jalkakytkinlevy ja paristoklipsi kiinni. Paristoklipsin johtoja voi lyhentää n. 5cm.
Jakkinen asennus koteloon
Asenna jakit kiinni koteloon. Kotelon ja jakin väliin asennetaan tähtialuslevy.
DC-jakin asennus
Työnnä DC-jakki asennusreikään.
Ledin pujottaminen asennuspaikkaansa
Työnnä led asennuspaikkaansa. Huomioi ledin napaisuus. Ledin lyhyempi jalka / viistetty on merkitty levyyn. Pystysuuntaan katsottuna (johdot ylös) viistetty sivu / lyhyempi kytkentäjalka tulee vasemmalle.
Efektin elektroniikka
Tämä kokonaisuus ujutetaan koteloon.
Levyjen kiinnitys koteloon
Asenna levyt koteloon. Pujota ensimmäisena paristoklipsin johdot ulostulojakin alta. Efektilevyn asentamisessa tulee olla tarkkana ettei DC-jakki putoa paikoiltaan. (Tätä voi pitää virrattomalla DC-johdolla tai plugilla kiinni). Asenna halutessasi etulevy paikoilleen. Kiinnitä mutterit sormin ja sovittele levy nätisti paikoilleen. Kun kaikki istuu halutusti, tinaa DC jakki kiinni. Led asennetaan siten, että tämä työnnetään etulevystä läpi ja juotetaan kiinni.
Jakkien johtojen juottaminen
Juota jakkien johdot kiinni

HUOM: UralTone sarjoissa käytetään kahta toisistaan poikkeavaa input-jakkia. Tarkista ennen juottamista kumpi versio jakkia sarjan mukana on toimitettu: https://www.uraltone.com/blog/efekti-jakit/

Etulevyn osien kiinnitys
Kiristä etulevyn mutterit ja kiinnitä potentiometrien nupit. Efekti on valmis kokeiltavaksi!

Mukavia soitteluhetkiä!

Jos tulee mitä tahansa kysyttävää tai haluat antaa palautetta niin ole meihin epäröimättä yhteydessä!

[related_products is_auto_added="1"]