UralTone REDD.47 stand-alone portable all tube mic pre rakennussarjan rakennusohjeet

UralTone REDD.47 on yksikanavainen mikrofonietuaste, joka pohjautuu Abbey Road studioissa käytettyjen REDD.51 miksauspöytien kuuluisaan REDD.47 etuasteeseen. Etuasteen soundia voi kuulla kaikissa levytyksissä, joita studiolla on nauhoitettu tammikuun 1964 ja kesän 1968 välillä. Kaikkein kuuluisimpina tietysti The Beatles nauhoitteet.

Tässä kuvitetussa artikkelissa käydään läpi etuasteen rakentamisen vaiheet. Sarjan virtalähteelle on oma rakennusohje.

 1. UralTone REDD .47 stand-alone portable all tube mic pre rakennussarja
  395,00 € 318,55 €
  Rating:
  93 % of 100

  UralTone REDD .47 on yksikanavainen mikrofonietuaste, joka pohjautuu Abbey Road studioissa käytettyjen REDD.51 miksauspöytien kuuluisaan REDD.47 etuasteeseen. Etuasteen soundia voi kuulla kaikissa levytyksissä, joita studiolla on nauhoitettu tammikuun 1964 ja kesän 1968 välillä. Kaikkein kuuluisimpina tietysti The Beatles nauhoitteet.

  Speksit:

  • 1 kanavainen REDD.47 klooni
  • EF86 ja ECC88 (E88CC, 6922, 6DJ8) putket
  • Hammond sisään- ja ulostulomuuntajat
  • Liitännät: mic in xlr, line out xlr, power in 5-pin xlr
  • Säädöt: 6-step gain + fine gain, 3-step output attenuator, Phantom, input pad, rumble filter

  HUOM: Ekassa erässä etuasteen kotelo (alakoppa) on maalaamaton. Hammond ei pystynyt toimittamaan maalattuja kohtuullisessa ajassa. 

  Lisätietoja

Osalista - BOM - Bill of Material

Tarkista aina ensin, että kaikki osat ovat mukana toimituksessa. Jos löydät puutteita ota yhteyttä sähköpostitse tai sivujen "ota yhtettä" lomakkeen kautta. Huomaa, että komponentit voi olla hiukan eri näköisiä kuin valokuvissa. Huomaa, myös että osien jännitekestot voi olla korkeampia kuin mitä listassa lukee. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osan valmistajaa tai mallia. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen. Lue osalistan huomiot tarkasti.

Kiinnitä putkenkannat piirilevylle. Huomioi asennussuunta: kehän tyhjä paikka jää oikealle.

Sama kuvattuna levyn kääntöpuolelta.

Juota pienemmät komponentit levylle. Seuraa osalistaa: Jokaisella komponentilla on osanumero (R1, C1 jne.) ja osanumeroa vastaava arvo. (Huom: osa piirilevylle painatetuista arvoista poikkeaa osalistasta: osalistan arvot ovat oikeat.)

Ne juotospisteet johon asennetaan myöhemmin johdin tai komponentti, kannattaa jättää tässä vaiheessa juottamatta. Huomaa putken kannalla poikittaiset hyppylangat, sekä hyppylangat kannalta levylle.

Kiinnitä sisääntulon muuntajaan M4 ruuvit ja 5mm korokkeet. Pujota muuntajan johtimet levyn läpi ja kiinnitä mutterit.

Sama kuin edellä, toinen kuvakulma.

Juota muuntajan johtimet layout-kuvan mukaisesti. Oranssi ja ruskea johdin jätetään toistaiseksi kiinnittämättä.

Kiinnitä ulostulon muuntaja. Levyllä on pinnien numerot 1-6, näitä vastaavat numerot löytyvät muuntajan kotelon päältä. Kuvassa 8.2k vastus on irrotettu tilapäisesti jotta pinnin 3 nasta voidaan juottaa. Juottamisen jälkeen leikkaa pin 3 lyhyeksi. Muuntajan kotelon ja levin pintaan voi jättää millin pari väliä, näin muuntajan alle jääviin padeihin on helpompi juottaa komponenteja.

Vinkki: Mikäli haluat, että muuntaja tulee kotelon läpi suorassa / keskitettynä asenna korotuspalat ja asenna kannen levy tilapäisesti paikalleen. Tämän avulla kohdistaminen on helpompaa. Juota muuntaja ensin yhdestä nastasta kiinni, väännä muuntaja oikeaan asentoon. Tarvittaessa lämmitä tina ja korjaa asentoa. Kun asennus miellyttää, juota loput pinnit ja irrota kansilevy.

Sama työvaihe kun edellä. 8.2k vastus on juotettu takaisin paikoilleen.

Edelleen sama työvaihe: Kansipuolella näyttää tältä. Huomaa pieni väli Hammond 109N muuntajan ja levyn välissä.

Kiinnitä PIO-kondensaattorit levylle. Isomman 470nF kondensaattorin voi halutessa kiinnittää nippusiteillä parantamaan laiteen kuljetuskestävyyttä. Levyn v1.1 kuparoinnissa on virh: Pienemmän 22nF kondensaattorin oikeanpuoleinen johdin kytketään kuvan mukaisesti vastuksen R8 padiin.

Juota ECC88 putken anodien välinen hyppylanka: Käytä tähän pätkää hehkun johdinta josta kuoritaa toisesta päästä pieni ja toisesta pidempi pätkä eristettä pois. Juota hyppylanka kannalle ja kannalta levylle. Varmista, ettei hyppylanka ole vauroitunut juotettaessa ja ole oikosulussa alempaan katodien hyppylankaan.

Käytä samaa yksisäikeistä johdinta hehkun johdotukseen. Helpoin tapa on puolittaa johdin ja juottaa sen päät oikeanpuoleiseen kantaan kiinni. Ala tästä kiertämään johdinta pariksi. Kun punos on riittävän pitkä, katkaise, kuori ja pujota päät kiinni. Älä juota vielä, samaan liitokseen tulee johtimet.

Kiinnitä 10mm korokkeet levyn nurkkiin.

Kiinnitä kytkentälevy paneeliin.

Kiinnitä kiertokytkimet (vasemmalle 3x4 ja oikealle 6x2) ja potentiometri paneeliin. Kiertokytkimien alle asennetaan muoviset korotusprikat, kaksi kumpaankin.

Paneelin toiseen päähän kiinnitetään vipukytkimet kuvan mukaisesti.

Juota Output pad -vastukset kiertokytkimeen. Huom: hyppylankan keskellä.

Juota johtimet kiertokytkimeen.

Pujota vastukset gain-kiertokytkimeen.

Pujota keraamiset kondensaattorit kiertokytkimeen johdota ja juota kuvan mukaisesti sekä kiertokytkin, että potentiometri. Huom: potentiometrin keskinastan ja kuvassa ylemmän nastan väliin tulee 33ohm vastus.

Juota vipukytkimille tulevat vastukset ja muut osat paikalleen kuvan mukaisesti.

Sama kuin edellä, toisesta kuvakulmasta.

Juota liittimille menevät johtimet kytkentään, varaa johtimille riittävästi pituutta. Juota lähdön kiertokytkimeltä tulevat johdot kytkentälevylle. Voit niputtaa johtimet jo nyt, mallia voit ottaa myöhemmistä kuvista.

Laita nyt kytkentä sivuun.

Merkitse liittimien paikat koteloon. Käytä maalarinteippiä tms. apuna, mikäli mustaan pintaan ei jää riittävää jälkeä. Kuvassa on ensin mitattu keskimmäisen liittimen paikka: pystyyn jako on tehty mittaamalla, vaakaviiva on arvioitu käyttämällä liitintä mallina lisäämällä pohjaan menevät pari milliä. Reunoille tulevat porauspaikat ovat piirretty liitinrungon mitan päähän keskimmäisestä pisteestä.

Poraa ensin pieni aloitus 2 - 2.5mm terällä. Voit käyttää aloitukseen työkalua jolla aloituksen saa tehtyä tarkasti. Iso poranterä vaeltaa pinnassa, pienemmällä on helpon tehdä alku. Helpoiten reikä onnistuu askelporalla. Reiän halkaisija on 24mm. (Osalle liittimistä riittää pienempi.) Askelporalla kannattaa seurata, että reikä pysyy linjassa jokaisen pykälän välein. Kulmien kiinnitysreiät ovat helpoimmat porata käyttämällä liitintä ohjaimena.

Pujota liittimille menevät johtimet reikien läpi ja juota liittimet. Jätä johtimet riittävän pitkiksi, että koteon saa helposti auki ja kytkentää voi operoida tarvittaessa koppa irrotettuna.

Kiinnitä liittimet koteloon.

'

Etuvahvistin alkaa olemaan jo melko valmis. Tässä välissä tulee rakentaa virtalähde, sen ohjeet löytyvät erillisestä artikkelista.

Kun virtalähde on rakennettu ja testattu, kytke jännitteet laitteeseen. Putkia ei tarvitse vielä tässä vaiheessa asentaa. Mittaa phantom-virtalähteen jännitettä (padit ylläolevassa kuvassa katsottuna levyn oikeassa reunassa pad-kytkimen vieressä) ja säädä jännite 48V:iin trimmerillä VRph1.

Kun phantom-jännite on säädetty, kiinnitä putket ja nupit. Varmista jännitteet mittapisteissä, nämä ovat merkitty layout-kuvaan. Mikäli anodijännite tai hehkut eivät ole oikeat, säädä nämä virtalähteestä kohdalleen.

Etuvahvistin on valmis käyttöön.

[related_products is_auto_added="1"]