Etuasteputkien testaus ja SQ luokitukset

Kaikki etuasteputket on testattu tehtaalla toimiviksi. Tehtaiden testit ei kuitenkaan ole kovin tiukkoja ja laadun vaihtelua esiintyy. Tämän vuoksi putkia testataan myös putkitoimittajien ja muiden välikäsien toimesta. TAD putket on testattu tarkasti Saksassa ennen toimittamista meille. Meidän SQ putket testaan meillä ennen toimittamista asiakkaalle. Useimmat NOS putket testataan meillä tai luotettavilla toimittajilla ennen myyntiä. Isommat NOS erät ja arvokkaammat putket testataan aina meillä. Suosittelemme ehdottomasti hankkimaan edullisimmat putket SQ luokituksilla, sillä niissä laadunvaihtelu on muuten erittäin suurta.

Joissakin etuasteputkissa on valittavissa Special Quality (SQ) versiota lisämaksusta.

Normaali versiolle (tehtaan testaama) annetaan toimintatakuu, SQ versiolle 6kk takuu. 

Eri SQ luokat (kaikkia ei ole aina saatavissa):
1. Standard SQ - sisäänajettu ja testattu speksien mukaiseksi. Tämä on suositeltavin luokka 90% vahvistimista!
2. High gain SQ - sisäänajettu ja testattu speksien mukaiseksi. Valittu yksilö jossa gain  on keskimääräistä suurempi. (Ei sovellu high gain vahvistimiin!)
3. Low gain SQ - sisäänajettu ja testattu speksien mukaiseksi. Valittu yksilö jossa gain on keskimääräistä pienempi.
4. Balanced SQ -  sisäänjaettu ja testattu speksien mukaiseksi. Valikoitu yksilö, jossa triodipuoliskojen vahvistus on sama. Vaiheenkääntäjiin ja HIFI vahvistimiin.
5. Balanced and matched SQ - sisäänjaettu ja testattu speksien mukaiseksi. Valittu putkipari, jossa kaikkien triodipuoliskojen vahvistus on sama. Tilaa näitä pareittain. Lisähinta aina per putki! HIFI vahvistimiin suositeltavin valinta.

6. (vain joissakin ecc81 putkissa) Reverb grade SQ - putken laatu on kaiun drivereiksi soveltuva (esim. vanhemmat Fenderit yms), mutta puoliskot voivat olla epäbalanssissa. Soveltuu siis hyvin kaikudriveriksi, joissa puoliskot on kytketty yhteen eikä balanssilla ole merkitystä. Näitä voi käyttää myös kitaravahvistimien vaiheenkääntäjissä, jos haetaan epäbalanssin tuomaa harmonisten kerrannaisten (ja säröjen) lisääntymistä.

Balanced versio on tarkoitettu vaiheenkääntäjäksi tai hifi vahvistimiin. Joissain tapauksissa balansoitu putki voi toimia paremmin. Monesti, etenkin kitaravahvistimissa, tämä ei ole välttämätöntä. HI-FI vahvistimien vaiheenkääntäjissä balansointi voi pienentää epälineaarisuuksi, minkä vuoksi se on suositeltavaa.

Lisätietoa testauksesta

Kaikki UralTone SQ putket on sisäänjaettu riittävän ajan, jonka jälkeen putki testataan vahvistinasteessa tietokoneavusteisesti. Testissä putkiasteeseen ajetaan signaalia ja putken ulostulosta (anodilta) tarkisteaan ulostulon taso, puoliskojen balanssi, särö ja signaali-kohinasuhde (signal-to-noise ratio) sekä putken viemä virta. Ulostulo nähdän myös skooppi-ikkunassa, mikä kertoo visuaalisesti jos putki aiheuttaa signaalille epälineaarisuuksia. Olemme vuosia kehittäneet putkien testausmetodeja ja nyt käytössä oleva testaus on kohtuullisessa ajassa suoritettavista testeistä luotettavin. Audioputkia käytetään audiolaitteissa, joten pelkkä virtojen ja jyrkkyyden mittaus ei välttämättä kerro koko totuutta.