UralTone micro amp - ECL84 - kitaravahvistinrakennussarja - coming soon

149,00 € 120,16 €
Ei varastossa
Loppu varastosta
Tuotekoodi
950-MICROECL84

UralTone ECL84 on Micro Amp sarjan räyhäkkäämpi malli. ECL86 on omimmillaan lämpimillä puhtailla ja pienimmillä säröillä. ECL84 Micro Amp sen sijaan loistaa isoimmilla, jopa fuzz tyyppisillä särötasoilla. Vahvistin suorastaan vaatii, että sitä hiukan rääkätään ja kiusataan. Soundi on kiinteä, tiukka ja hyvin kasassa. Harmonista rikkautta tulee lisää sitä mukaan kun särö lisääntyy. Tämä ei ole Toto tai Gary Moore -coverbändeille suunattu vaan tiukkaan, rouhevaan (fuzz) rock tai heavy riffittelyyn tai jumitussessioihin täydellisesti sopiva minivahvistin. 

Toki UralTone ECL84:sta saa myös puhtaita soundeja irti ja tarvittaessa jazz tai blues soundit irtoaa. 

UralTone ECL84 vahvistimen suunnittelu lähti halusta ottaa käyttöön putkia, joita lojuu mailman putkivarastoissa paljon, mutta joille ei oikein kukaan ole löytänyt käyttöä. Monien testailujen jälkeen mukaan valikoitui ECL84 triodi-pentodi sekä E92CC tuplatriodi. ECL84 on alunperin televisioputki ja E92CC on muinaisten tietokoneiden sisältä löytyvä työjuhta. Ei mitään perinteisiä vahvistinputkia, joten käyttöä pitää lähteä tutkimaan hieman uudenlaisesta näkökulmasta. Koska näitä putkia ei ole suunniteltu toimimaan mahdollisimman lineaarisesti audiokytkennöissä ei niistä sitä kannata hakea. HIFI -laitteisiin kannattaa yleensä valita putket, jotka on suunniteltu vahvistimaan signaali mahdollisimman lineaarisesti ja säröttömästi. Kitaravahvistimissa tämä ei ole juuri koskaan tavoite, joten monia mielenkiintoisia sävyjä ja säröspektrejä voidaan hakea eksoottisimmista putkityypeistä. 

UralTone ECL84 micro amp on kasattu erittäin laadukkaista komponenteista:

  • Eurooppalainen NOS ECL86 ja E92CC long life putket
  • Switchcraft USA jacket
  • Hammond muuntaja / Eurooppalainen verkkomuuntaja
  • Hammond metallikotelo (optiona)
  • NOS signaalitien kondensaattoreita

Osien laatu on siis samaa mitä kaikkein kalleimmissa boutique laitteissa on käytetty (tosin harvoin niistäkään NOS putkia tai konkkia löytyy). 

Speksit:

  • Teho 1.5W (puhtailla alle 1W - riittää hyvin studio tai kotikäyttöön)
  • Virtalähde 6-7VAC 2A (kulutus n. 1.5A)
  • Potentiometrit: volume, treble cut
  • Koko: n. 121x145x115mm (putken kanssa)

Ohjeet:

Laite kasataan valokuvasarjan ja layout -kuvan perusteella laadukkaalle piirilevylle. Jokaisen komponentin asennuksesta on kuva ja selitys mitä tehdään ja mitä pitää ottaa asennuksessa huomioon. Kasaaminen on hyvin helppoa myös täysin aloittelijalle.