Pääteputkien luokitukset ja SQ putket

Tarjoamme joitakin pääteputkia UralTone SQ luokituksilla. Valittavissa on low (1), Low medium (2),  Medium (3), High Medium (4) ja High (5) -luokat. Sekä joidenkin putkien kohdalla myös HIFI luokitus sekä vahvistinkohtaisia luokituksia (esim. Classic 30) Nimet viittaavat putkien biasoitumiseen tietyllä bias jännitteellä sekä soveltuvuuteen tiettynlaiseen vahvistimeen. Kaikki SQ putket on testattu ja sovitettu UralTonen räätälöidyillä putkitestereillä ja niitä on ajettu sisään ennen sovitusta tarpeellinen aika. 

Käytännössä perusluokat jaotellaan näin:
1. (Low) Säröytyy keskivertoa aikaisemmin ; matalampi headroom.
2. (Low medium) Säröytyy hieman keskivertoa aikaisemmin ; hieman matalampi headroom.
3. (Medium) keskiverto putki.
4. (Medium high) Säröytyy hieman keskivertoa myöhemmin ; hieman korkea headroom.
5. (high) Säröytyy keskivertoa myöhemmin ; korkea headroom.

(huom. säröytyminen muuttuu lähinnä ns fixed bias vahvistimissa, ei katodibiasoiduissa (vox, tweed vahvistimet jne)

Esim. jos vahvistimesi pääte alkaa säröytymään volumen ollessa vitosella high -luokan putkilla, alkaa se säröytymään esim. nelosella, jos käytät low -luokan putkia. Tämä pätee silloin kun vahvistimesi on ns fixed bias tyyppiä (melkein kaikki Marshall, peavey, fender yms yms vahvistimet) ja bias säädetään putkien vaihdon yhteydessä.

Tietyt katodibiasoidut vahvistimet (kuten esim. VOX AC-30) biasoivat pääteputket erittäin kuumiksi (katodibias vahvistimia ei yleensä biasoida). Näihin suosittelen valitsemaan low- tai low medium luokan putkia, jos putkien kestävyyden kanssa on ollut ongelmia. Joihinkin vahvistimiin (esim. Peavey Classic 30) tarjoamme luokitusta, jolla putket biasoituvat tehdas asetuksilla oikein ilman säätöä.

Mesan vahvistimiin suosittelemme valitsemaan medium -luokan putket, jos lepovirtoja (biasta) ei haluta säätää.

Luokituksista on myös hyötyä silloin, kun haluat säästää biasointi kustannuksissa. Voit ostaa meiltä esim. medium (3) luokituksen putket, säädättää biaksen ja vaihtaa myöhemmin saman luokituksen omaavat putket ilman biaksen säätöä. Jos haluat käyttää tätä optiota, suosittelemme ostamaan medium luokan putket. Suosittelemme aina viemään vahvistimen ammattilaiselle putkien vaihtoon, mutta ymmärrettävästi tämä on joskus hankalaa tai liian kallista.

Luokka valitaan web kaupassa kunkin tuotelehtisen alosassa sijaitsevasta valikosta. Jos tuotteen kohdalla ei ole valintamahdollisuutta ei kyseinen putkityyppi ole "luokituksien piirissä".
Huom. Järkevästi sunniteltuihin vahvistimiin käyvät hyvin kaikkien luokkien putket kun bias säädetään putkien vaihdon yhteydessä, mutta yleensä on silti suositeltavaa valita low medium, medium tai high medium putket.

HIFI luokituksen (HIFI GRADE) putket on valittu muita luokkia tiukemmin. Kaikki putket on jakauman keskeltä, eli ne on spekseiltään sitä mihin on tehtaalla pyritty. Näitä putkia on erästä vain noin 5-10%:a.

HIFI vahvistimet on lähes poikkeuksetta suunniteltu putken datalehtien speksien mukaan. Näin ollen HIFI grade putkilla vahvistin toimii suunnittelijan toiveen mukaan eli mahdollisimman puhtaasti, säröttömästi ja dynaamisesti. Testaus ja sovitus on tehty vieläkin tarkemmin, oikeastaan tarkemmin kuin olisi käytännössä tarpeellista. Tarkoitus on tarjota vaativille asiakkaille parhaat mahdolliset putket vaativiin sovelluksiin.