Juotostinat ja fluksit

Suosittelemme, etenkin aloittelijoille, laadukkaan juotostinan käyttöä. Hyvien tinojen kanssa on helppo saada laadukkaita juotoksia, jolloin kylmäjuotosten riski pienenee. Juotostinoissa on valtavia laatueroja.

1.3.2018 alkaen lyijyllisten juotostinojen myynti EU:ssa on kiellettyjä yksityishenkilöille.

Lyijyttömien juotostinojen valikoima on suuri ja aiheuttaa monille harrastajille päänvaivaa. Teollisuus usein katsoo hintaa, mutta harrastajan kannattaa valita seos jolla saa helposti hyvää jälkeä ja joka käy moniin käyttötarkoituksiin. Lyijyttömät juotostinat sisältävät tinan lisäksi joko kupari tai hopeaa tai usein molempia. Hopea on kalliimpaa, joten paljon hopeaa sisältävät juotteet ovat kalliimpia. 

Suosittelemme Sn96,5Ag3Cu0,5 seoksen käyttöä. Tässä on siis tinaa 96.5%, hopeaa 3% ja kuparia 0.5%. Hopeaa voi olla myös enemmän. Tinan tulee sisältää fluksia ja ehdottomasti olla NO-CLEAN tyyppiä eli sellaista, jossa levyä ei pidä pestä juottamisen jälkeen. Jos käyttää CLEAN tyyppiä eikä pese levyä syöpyy se ajan kanssa.

Kaikilla seoksilla saa oikein käytettynä hyvää jälkeä mutta Sn96,5Ag3Cu0,5 on varma valinta.

View as Luettelo Ruudukko Table

12 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
 1. Flux TK-83, 100ml
  5,80 € 4,68 €
  Flux, rosin based, tinning elements coated with polyurethane varnishes, can be washed down with alcohol based agents. Lisätietoja
 2. Flux AG-5 100ml
  7,50 € 6,05 €
  Liquid, rosin-free, medium-active flux, type 2.2.3 A acc. to ISO 9454-1, which is an alcoholic solution of organic compounds. Designed for (300-400ºC) high temperature tinning and soldering of polyurethane varnish coated components, and soldering of silver-plated and tinned components. Lisätietoja
 3. Flux RF800, 50ml
  4,00 € 3,23 €
  Flux, rosin based, halide-free, non-corrosive, lead free, can be washed down with alcohol based agents. Lisätietoja
per sivu