UralTone AC15 on näkemyksemme brittien kenties ikonisimman kitaravahvistinperheen soundipaletista. Tässä kuvitetussa ohjeessa opastetaan miten AC15 rakennussarja kasataan.
Soviet FF GT404 rakennussarja yhdistelee kytkennällisesti Germanium Fuzz Facen ja sen särmikkäämmän edeltäjän, Tone Bender Mk1.5:n ominaispiirteitä. Käytännössä tämä tarkoittaa rikasta säröspektriä ja käyttökelpoista lievää rosoa sisältävää äänimaisemaa kitaran volume-säätöä aavistus pienennettäessä.
Tässä kuvasarjassa rakennamme Soviet FF -efektipedalin.
Studio Fuzz pohjautuu löyhästi Tone Bender MK III Treble’n’Bass konseptiin joka toteutettiin prototyypinomaisesti silikonitransistoreilla 60-luvun lopulla. Konseptista on löydettävissä ainoastaan muutama valokuva jonka perusteella on lähdetty etenemään kohti haluttua äänellistä lopputulosta.
SupaFuzz jatkaa UralTone rakennussarjojen Tone Bender tuoteperheeseen uppoutumista. Tässä ohjeessa rakennetaan sarjan lähisukulainen eli Marshall SupaFuzz.
UralTone Cabamp 6x6 Switcher mahdollistaa kuuden vahvistimen ja kuuden kaiuttimen valinnan ja ristiinkytkemisen. Tässä kuvallisessa ohjeessa opastetaan miten laite rakennetaan.
UralTone 80B on tuttuun UT formaattiin sovitettu versio DOD FX80B kompressorista. Ja nimenomaan halutuimmasta DOD FX80B versiosta eli siitä, jossa on mukana release-säätö. Efektin alkuperäinen versio on suomalaisessa rautalankakitaraperinteessä muodostunut todella halutuksi klassikoksi.
UralTone ROHS Compressor lunastaa nimellään sekä nykyelektroniikan vaatimukset että kumartaa kohti esikuvaansa, 1970-luvulla suunnitellule ROSS Compressorille. Kytkentä on esikuvalle uskollinen ja on sovitettu UralTone efektisarjoista tuttuun 1590B koteloon.
UralTone Pännäri Revenge Pre 1 on pääteasteesta riisuttu versio UralTone Solid-State Integrated vahvistimesta. Etuvahvistimen rakentaminen tapahtuu pitkälti samalla tavoin kuin integroudun vahvistimen. Tässä artikkelissa käydään läpi etuvahvistinversion erot integroutuun vahvistimeen nähden kuvin ja kuvatekstein.
UralTone MKII jatkaa Tone Bender tuoteperheen tutkimusta nyt sen kolmannella versiolla eli Mk2:lla. Uraltone rakennussarjaan transistoriksi valittiin Neuvostotuotannosta MN21A joka istui paikalleen kytkentään sujuvasti.MN21A antaa hyvän äänellisen vastineen OC75 transistorille ja vielä toistaiseksi kohtuulliseen hintaan.
UralTone efektisarjoissa käytetään kahta erilaista input-jakkia. Stereojakit poikkeavat toisistaan kontaktien järjestyksen osalta. Tässä artikkelissa kerrotaan miten jakit erottaa toisistaan ja miten asennus tapahtuu.
UralTone Reverb on ohjelmoitavaan FV1 DSP piiriin perustuva kaiku kolmella eri kaikutyypillä.
Tässä kuvallisessa ohjeessa rakennetaan Reverb rakennussarja
Eri valmistajien Stratocaster tremolot on yleensä hyvin lähellä toisiaan. Erot on lähinnä materiaaleissa: paremmissa malleissa on teräs- tai messinkiblokit tuomassa massaa ja sustainia ja kenties laadukkaasta materiaalista koneistetut tallapalat. Soundierojat ovat todellisia, mutta itse vibran toiminta on yleensä samankaltainen. Toki paremmissa malleissa tuntuma on parempi, mutta toimintamekanismi on kuitenkin samankaltainen. Espanjalainen Isaac Vega alkoi ajatustyön puhtaammalta pöydältä 2013. Erilaisten versioiden...
UralTone FF Ge on ehkäpä tunnetumman Fuzz pedaalin rakennussarjaksi sovitettu versio: Klassikko, Arbiter Fuzz Face Distortion Unit. Sen esitteli Arbiter Electronics Ltd vuonna 1966. Pedaali löysi myös melko pian Lontoossa oleilevan J. Hendrixin käyttöön ja loppu on historiaa.
Tässä kuvallisessa artikkelissa rakennetaan UralTone versio MN21A transistoreilla toteutettuna.
UralTone Solid-State Integrated with Pännäri Pre on ensimmäinen täysin ilman putkia toteutettu vahvistimemme. Olemme yhdistäneet puolijohdemaailman parhaat palat ja lopputuloksena on ääneltään kaunis vahvistin, jossa on tehoa riittävästi ja joka soveltuu ominaisuuksien puolesta lähes mihin tahansa käyttökohteeseen.
Tässä ohjeessa käydään rakentamisen vaiheet kuvasarjana läpi.