UralTone Blue Box -pedaalin kuvallinen kasausohje

LINKIT:

Osta Blue Box rakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi

Tekninen tuki: tukifoorumien kautta: DIY-TONE.COM tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@uraltone.com

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Jalkakytkinlevyn juottaminen, ledin etuvastus
Aloita rakentaminen jalkakytkimestä. Ensimmäisenä juotetaan kiinni ledin etuvastus. Tämä vastus on pakattuna erikseen muiden hardware-setin osien pussiin.
Jalkakytkimen asennus, kytkimen asentaminen levyyn
Paina jalkakytkin kiinni levyyn. Huomaa asennussuunta, kierreosassa oleva kolo tulee ylös. Levyn juotospädit ovat ahtaat, jalkakytkin tarvitsee hieman voimaa ja suostuttelua. Tarvitset päättäväisyyttä, piirilevy ja kytkin kestävät kyllä.
Jalkakytkinlevyn johtojen asennus
Leikkaa sarjan mukana toimitetusta johdosta viiden sentin pätkät. Kuori eristettä noin 3mm matkalta, kierrä säikeet yhteen ja esitinaa kuoritut johtojen päät. HUOM: Lediä ei asenneta vielä tässä vaiheessa paikoilleen!
Piirilevy vastukset juotettuna
Siirrä jalkakytkinlevy sivuun ja siirry efektin kytkentälevyyn. Aloita juottamalla vastukset (R1, R2 jne.) levylle. Kokoaminen kannattaa aloittaa aina matalimmista osista. Näin osat pysyvät piirilevyn pinnassa kun käännät sen ympäri juottamista varten.
Piirilevy diodit juotettuna
Juota diodit (D1, D2 jne.) kiinni levylle. Huom: näillä on määrätty asennussuunta, koteloon painatettu rengas vastaa piirilevylle painatettua merkintää.
Piirilevy, IC-kanta juotettuna
Juota IC-kanta paikoilleen. Kannassa on kolo jonka merkitsemänä piiri asennetaan oikein päin paikoilleen. Asenna kanta samoin kuten piirilevyn printissä.
Kytkentä kondensaattorit juotettuna
Juota kondensaattorit (C1, C3 jne.) levylle. Alarivin C1 ja C10 ovat tantaalikondensaattoreita. Näillä on määrätty napaisuus. Plusnavan johdin on merkitty + -merkillä kotelon kylkeen. Piirilevyllä on vastaava merkintä.
Piirilevy transistorit juotettuna
Juota transistorit (T1, T2 jne.) paikoilleen. Asennussuunta vastaa levylle painattua kotelon ulkomuotoa.
Piirilevy IC:t ja potentiometrit asennettuna
Työnnä IC-piirit kantoihinsa. Huomioi piirien asennussuunta. Juota potentiometrit kiinni. Keskimmäisen potentiometrin ohjainnasta tulee irrottaa jotta levy istuu koteloon kunnolla. Potentiometrien asennuksessa voi käyttää koteloa apuna. Tämä toimii telineenä kun potentiometrit työnnetään väärinpäin etulevystä läpi. Vaihtoehtoisesti voit juottaa potentiometrin yhden jalan kiinni ja lämmittämällä juotosta korjata asennussuunnan suoraksi.
Jalkakytkinlevyn johdottaminen kytkentään
Juota aikaisemmin rakennettu jalkakytkinlevy ja paristoklipsi kiinni. Paristoklipsin johtoja voi lyhentää n. 5cm. Klipsin johdot voi pujottaa levyn läpi vedonpoistoksi.
Jakkinen asennus koteloon
Asenna jakit kiinni koteloon. Kotelon ja jakin väliin asennetaan tähtialuslevy.
DC-jakin asennus
Työnnä DC-jakki asennusreikään.
Ledin pujottaminen asennuspaikkaansa
Työnnä led asennuspaikkaansa. Huomioi ledin napaisuus. Ledin lyhyempi jalka / viistetty on merkitty levyyn. Pystysuuntaan katsottuna (johdot ylös) viistetty sivu / lyhyempi kytkentäjalka tulee vasemmalle. Jalkakytkimen kierreosaan laitetaan aluslevyt valmiiksi odottamaan asennusta.
Efektin elektroniikka
Tämä kokonaisuus ujutetaan koteloon.
(Huom: kuvan efektikytkentä poikkeaa artikkelin kytkennästä)
Levyjen asennus koteloon
Asenna levyt koteloon. Pujota ensimmäisena paristoklipsin johdot ulostulojakin alta. Efektilevyn asentamisessa tulee olla tarkkana ettei DC-jakki putoa paikoiltaan. (Tätä voi pitää virrattomalla DC-johdolla tai plugilla kiinni). Asenna halutessasi etulevy paikoilleen. Kiinnitä mutterit sormin ja sovittele levy nätisti paikoilleen. Kun kaikki istuu halutusti, tinaa DC jakki kiinni. Led asennetaan siten, että tämä työnnetään etulevystä läpi ja juotetaan kiinni.
(Huom: kuvan efektikytkentä poikkeaa artikkelin kytkennästä)
Juota jakkien johdot ja DC jakki kiinni kuvan mukaisesti. Voit käyttää DC-plugia tai jännitteetöntä virtalähdettä apuna DC-jakin juottamisessa oikeaan asentoon.

HUOM: UralTone sarjoissa käytetään kahta toisistaan poikkeavaa input-jakkia. Tarkista ennen juottamista kumpi versio jakkia sarjan mukana on toimitettu: https://www.uraltone.com/blog/efekti-jakit/

Kiinnitä etupaneeli käyttäen jalkakytkimen ja potentiometrien muttereita. Asenna 9V paristo. Laite on valmis testattavaksi!