UralTone EF80 Tube Stereo Preamp rakennusohjeet

UralTone Micro Stereo Pre on suunniteltu sävyttämään ja säväyttämään niin linjatasoisia instrumentteja kuin kitaroitakin. Kytkennässä on kaksi perättäistä EF80 vahvistusastetta Baxandall-tonepiirillä.

Kuten muissaikin Micro-sarjan laitteissa, putkien valinnassa on hyödynnetty pientä kysyntää ja hyvää saatavuutta.

 1. UralTone EF80 Tube Stereo Preamp
  119,00 € 95,97 €

  UralTone EF80 Tube Stereo Preamp on täysputkietuvahvistin, joka toimii ulkoiselle 6VAC virtalähteellä. Suunnittelimme laitteen synien / rumpukoneiden / samplerien perään, mutta testeissä huomasimme, että laite soundaa upealta myös kitaran ja vahvistimen välissä. Tästä lähtee harmonisesti erittäin rikkaat ja maukkaat särömaisemat ja kanavat voi kytkeä kaapelilla sarjaan (peräkkäin), jolloin saadaan enemmän säröä. Lisätietoja

UralTone Micro Stereo Pre rakennussarja - BOM - Sarjan osalista

Tarkista aina ensin, että kaikki osat ovat mukana toimituksessa. Jos löydät puutteita ota yhteyttä sähköpostitse tai sivujen "ota yhtettä" lomakkeen kautta. Huomaa, että komponentit voi olla hiukan eri näköisiä kuin valokuvissa. Huomaa, myös että osien jännitekestot voi olla korkeampia kuin mitä listassa lukee. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osan valmistajaa tai mallia. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen. Lue osalistan huomiot tarkasti.

Stereo pre rakennetaan kahden levyn väliin. Alemmalla levyllä on etuvahvistimen varsinainen kytkentä. Kuvasarjassa edetään osakokonaisuus kerrallaan. Suosittelemme perehtymään rakennusohjeeseen ennen kasaamisen ryhtymistä. Näin rakentamisesta jää mieleen selkeä idea, miten se tapahtuu.

Huom: Kuvasarjan ottamisen jälkeen levyyn on tullut pieniä muutoksia, esim osanumerointi poikkeaa hieman. Seuraa osien sijoittelussa ja arvoissa osalistaa. Poikkeuksista on maininnat tarvittaessa kunkin kuvan kohdalla.

Stereo Pre -kytkentälevy. Osien numerointi ja arvot ovat painatettu levylle. Mikäli levylle painatettu arvo poikkeaa osalistan arvosta, osalistan arvo on oikea.

Rakennusohje noudattaa UralTone rakennussarjoista tuttua matalat osat ensin -järjestystä. Tämä helpottaa rakentamista, sillä osat painautuvat levyn pintaan kun levy käännetään ympäri juottamista varten.

Huom: levyllä on kondensaattori C13 painatettu kahteen kertaan. Vastusten R30, R31 vieressä oleva elektrolyyttikondensaattori tulisi olla numeroitu C23

Juota pienemmät 0.6W metallikalvovastukset levylle.

 • Huom: ladonnasta puuttuvat R35 ja R37.
 • Huom 2: R32 ja R33 ei käytetä levyn 1.05 versiossa.

Juota paksummat 2W metallikalvovastukset levylle.

 • Huom: ladonnasta puuttuu R29

Juota pienemmät muovikondensaattorit levylle:

 • Huom: C23 ja C24 ei käytetä levyn 1.05 versiossa.

Juota 250V jännitteenkeston muovikalvokondensaattorit levylle.

Juota tasasuuntaussilta ja putkenkannat levylle.

 • Kohdista tasasuuntaussillan + napa levyn painatusten mukaisesti.
 • Mikäli haluat että putket istuu levyllä / kannoissa suorassa kulmassa, kiinnitä putki kantaan ja juota kanta yhdestä pinnistä kiinni. Sovita asento suoraan ja juota vasta tämän jälkeen loput kahdeksan pinniä.

Juota sulakepesä levylle ja lisää sulake.

Juota elektrolyyttikondensaattorit levylle.

 • Huom: Elektrolyyttikondensaattorit tulee asentaa oikein päin: Kotelon valkoinen raita (miinusnapa) kohdistetaan piirilevyn painatusten mukaisesti.
 • Huom 2: C3 ja C4 jätetään asentamatta. C7 ja C8 ovat valinnaisia. Näillä kytkennän vahvistusta voi kasvattaa tarvittaessa. Suosittelemme kokeilemaan kytkentää ensin ilman em. 1uF kondensaattoreita ja lisäämään ne tarvittaessa.

Juota muuntaja kiinni levylle.

 • Muuntajan pinnien padit ovat väljät, joten muuntaja on mahdollista asentaa hieman kiertyneenä. Mikäli haluat asennuksen menevän suoraan, juota muuntaja toistaiseksi vain parista nastasta kiinni ja korjaa asentoa kun kansilevy on asennettuna paikoilleen.

Sarjan mukana toimitetaan varastosaatavuuden puitteissa kahta eri tyyppistä DC-liitintä. Neliön mallinen sopii levylle muutoksitta. Pyöreästä liittimestä leikataan pala reunusta pois kuvan osoittamalla tavalla.

Juota DC-jakki levylle.

Kiinnitä kahdeksan M3/25mm korotuspalaa levyyn kiinni.

Asettele jakit, kytkimet sekä potentiometrit, joihin on laitettu kuhunkin 2 kpl tähtialuslevyjä padeihin. Älä juota osia vielä.

Asenna kansilevy paikalleen pujottamalla osat kiinnitysreikiinsä.

 • Kiinnitä kansi korotuspaloihin muutamalla ruuvilla.
 • Tämän jälkeen kierrä sekä jakkien että potentiometrien mutterit kiinni. Näin osat asettuvat suoraan ja oikealle korkeudelle. Kiristys käsin riittää.
 • Ennen juottamista varmista, että potentiometrit ovat pysyneet juotospisteissään. Kytkentäjalat ovat aavistuksen lyhyet joten nämä lipsuvat helposti pois paikoiltaan.
 • Mikäli asennus ei onnistu kaikki kerrallaan, voit tehdä asennuksen osissa.
 • Kytkimet juotetaan viimeisenä. Juota ensin keskimmäinen nasta ja varmista että kytkin asettuu molempiin asentoihinsa / on suorassa kulmassa levyyn nähden. Korjaa asentoa tarvittaessa.
 • Mikäli jätit muuntan osin juottamatta, voit nyt korjata sen asentoa lämmittämällä sen juotoksia. Kun asento miellyttää, juota loput nastat.

Työvaihe sivusta katsottuna.

Juota levyn juotospuolelle neljä 330pF keraamista kondensaattoria kuvan mukaisesti.

Varmista tässä vaiheessa, että komponenttien jalat ovat lyhennetty, jottei nämä osu metallisen kotelon pohjaan aiheuttaen oikosulkuja.

Kiinnitä levy koteloon. Asenna haluamasi näköiset potentiometrin hatut ja työnnä putket paikoilleen kantoihinsa. Laite on valmis testiin.

[related_products is_auto_added="1"]