UralTone Bias Tool Deluxe DIY noval probe kuvallinen rakennusohje

Tässä kuvallisessa ohjeessa käydään vaiheittain läpi Bias Tool Deluxen noval-mittapään rakentaminen. Rakennusohje sopii myös avuksi vanhojen mittapäiden korjaamiselle, joskin osien vaihtaminen ja mittapään purkaminen on hankalaa. Vioittunut mittapää on helpointa korvata uudella.

UralTone Bias Tool Deluxe noval probe rakennussarja - BOM - Sarjan osalista

Tarkista aina ensin, että kaikki osat ovat mukana toimituksessa. Jos löydät puutteita ota yhteyttä sähköpostitse tai sivujen "ota yhtettä" lomakkeen kautta. Huomaa, että komponentit voi olla hiukan eri näköisiä kuin valokuvissa. Huomaa, myös että osien jännitekestot voi olla korkeampia kuin mitä listassa lukee. Lue osalistan huomiot tarkasti.

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osan valmistajaa tai mallia. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Noval-mittapäässä asennetaan suhteellisen paljon erilaisia osia pieneen tilaan. Osa vastuksista ovat pintaliitososia. Seuraa kuvia tarkasti, älä jätä komponenttien jaloille pituutta ja ole tarkkana ettei johtojen eristeet sula juotettaessa. Varmistavien mittausten tekeminen kasaamisen välissä on erittäin suosilteltavaa.

Bias Tool Deluxe noval -proben piirilevysarja. Sarjassa on kaksi levyä, toinen johon juotetaan komponentit ja toinen joka toimii liittimen pohjana sekä suojana ja nastojen kiinnityksen tukena.

Aloita juottamalla 4.75k pintaliitosvastus paikoilleen.

Juota kaksi 22ohm vastusta päällekkain tälle varatulle padille.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 951-UT-BIASTOOLDLXOCTALPROBE-1-750x750.jpg

Mittaa osasarjan mukana toimitetut 4,7 MegaOhmin vastukset. Vaikka osan tarkkuus on 1 % näissä on heittoa. Merkitse vastuksen mittatulos ylös. Kuvassa on merkitty vain merkittävät numerot, kolme desimaalia.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 951-UT-BIASTOOLDLXOCTALPROBE-2-750x750.jpg

Valitse mitatuista vastuksista kaksi joiden mittatulos on sama tai ovat lähinnä samoja. Kuvassa on valittu kaksi 4,680 Mohm vastusta.

Juota valitut vastukset paikoilleen. Taita jalkoja hieman, että vastuksen ja nastan 5 padin väliin jää tilaa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 951-UT-BIASTOOLDLXOCTALPROBE-4-750x750.jpg

Siirrä piirilevy syrjään. Leikkaa sarjan mukana toimitettu suojattu kaapeli kahteen yhtä pitkään osaan. Kuori johtimien päät. Jakkien päässä valkoinen johdin leikataan lyhyemmäksi kuin punainen. Esitinaa johtimien päät.

Kuori toinen pää kaapelista ja juota sarjan kaapeli kiinni levyn padeihin. Levyssä on merkinnät johtimien värien mukaan, R = Red = Punainen, G = Ground = Maa ja W = White = Valkoinen.

Pujota johto piirilevyn reikien läpi vedonpoistoksi. Näin johdin ei ole juotosten varassa kiinni.

Pujota kutistesukat ja plugin kuori johtimeen ennen plugipään juottamista.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 951-UT-BIASTOOLDLXOCTALPROBE-5-750x750.jpg

Juota punainen johdin plugiin.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 951-UT-BIASTOOLDLXOCTALPROBE-6-750x750.jpg

Pujota eristämätön maajohdin liittimen runkoon ja ohjaa valkoisen johtimen pää kärjen kontaktiin. Juota suojamaa ja valkoinen johdin kiinni.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 951-UT-BIASTOOLDLXOCTALPROBE-7-750x750.jpg

Työnnä kutistesukka liittimen tyveen ja puhalla / kuumenna se kiinni. Purista vedonpoiston klipsit.

Mittaa yleismittarilla mittapäästä valkoisen ja maan välinen resistanssi. Tämän tulee näyttää 11ohm. Mittaa punaisen ja maan välinen resistanssi. Tämän tulee näyttää 4.75kohm. Mikäli jompi kumpi mittatulos on nolla, tarkista, ettei johtimen eriste ole sulannut juotettaessa jommasta kummasta päästä. Korjaa mahdollinen vika. Toista mittaus plugin kontakteista.

Pura noval-noval adapteri (socket saver) kuvan mukaisesti osiin. Kytkennässä käytetään vain oikeanpuoleista kantaa ja siihen juotettuja kontakteja.

Paina kanta piirilevyyn. Varmista, ettei putkenkannan kontaktit osu piirilevyn 4.7Mohm vastukseen tai piirilevyn padeihin. Työnnä kanta kuitenkin niin syvälle kuin mahdollista. Kun asennus näyttää sopivalta, juota pinnit kiinni kytkentälevyyn.

Leikkaa nastalla kolme olevasta kontaktista pala pois.

Juota hyppylanka piirilevyn SC merkitystä padista kannan pinniin kolme.

Huom: Kuvassa kannan kontakti on noussut leikkauksen jäljiltä ylös. Paina mahdollisesti sijoiltaan noussut kontakti takaisin kantaan ennen hyppylangan juottamista.

Mittaa yleismittarilla pohjan pinnien ja kannan väliset kontaktit. Kaikissa nastoissa tulee olla nolla ohm resistanssi paitsi nastalla kolme, jossa resistanssi on 11ohm. Mittaa vierekkäiset pinniparit (1-2, 2-3, 3-4 ... 7-8 ja 8-9). Näissä mittarin tulee näyttää avointa piiriä / äärentön ohmia. (Laadukkaalla mittarilla saatat saada kymmenien megaohmin tuloksen.)

Kun mittaukset ovat suoritettu hyväksyttävästi, juota pohja paikoilleen. Kontaktipintaa jää levyn yläpuolelle n. 7mm.

Lämmitä kaksi kerrosta kutistesukkaa reunojen suojaksi.

Mittapää on valmis!